• PANČEVO: Postavljeni semafori na raskrsnici ulica Sinđelićeve i Svetozara Miletića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na raskrsnici ulica Sinđelićeve i Svetozara Miletića postavljeni su semafori, saopšteno je na sajtu Gradske uprave.

    Član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost Predrag Živković je tim povodom izjavio da je prošlogodišnja analiza identifikacije opasnih mesta i crnih tačaka pokazala je da je jedna od opasnijih lokacija upravo ova raskrsnica.

    “Iz tog razloga doneta je odluka da se uradi projekat semaforizacije i da se krene sa realizacijom investicije. Krajem prošle godine završen je deo građevinskih radova koji se odnosi na postavljanje stubova i laterni. U toku januara je izvršeno priključenje na elektro mrežu, a krajem prošle nedelje dobili smo i upotrebnu dozvolu, tako da smo pozvali izvođače koji su jutros priključili ove semafore koji će narednih sedam do 10 dana biti na tzv. treptaču, režimu rada, kako bi svi ljudi koji često koriste ovu lokaciju u saobraćaju navikli na korišćenje semafora”, objašnjava Živković.

    Dodaje das u i na drugoj, sledećoj raskrsnici na uglu ulica Karađorđeve i Svetozara Miletića postavljeni identični semafori. Vrednost radova je, kako se navodi u saopštenju, 3,75 miliona dinara.

    “Ono što planiramo za 2023. godinu jeste da, kao po ugledu na Ulicu vojvode Radomira Putnika, uradimo sinhronizaciju rada semaforskog talasa od početka Sinđelićeve ulice pa sve do Uspenskog hrama. Imamo u planu da ove godine za početak uradimo projekat. Ostala nam je jedna nepokrivena lokacija, a to je ugao ulica Branka Radičevića i Svetozara Miletića, tako da ćemo imati četiri raskrsnice sa semaforima. Kada se to uskladi, to će biti dobra alternativa Ulici Braće Jovanovića, koja je dosta opterećena saobraćajem i tako će sugrađani bezbednije stići do centra grada ili određene destinacije”, rekao je on.

     

    Na raskrsnici ulica Sinđelićeve i Svetozara Miletića postavljeni su semafori, saopšteno je na sajtu Gradske uprave.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]