• PANČEVO: Poziv građanima da ostvare pravo na povlašćeni prevoz

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost, pozvao je ovim putem sve sugrađane da ostvare pravo na povlašćeni prevoz i objasnio proceduru koja se tiče postojećih i novih korisnika:

    – U toku protekle godine negde oko 12,5 hiljada naših sugrađana iskoristilo je pravo na besplatan gradski javni prevoz, u najvećem broju penzioneri, a ono što radimo ove godine jesu samo tehničke novine. Prikupljanje zahteva za ostvarivanje prava na povlašćen prevoz od ponedeljka 24. januara vršiće se u Gradskom uslužnom centru, na šalteru 9, kako se ne bi pravile bespotrebne gužve. Proceduru smo u potpunosti pojednostavili.

    Za sve postojeće korisnike kojih će sasvim sigurno biti najviše, neophodno je samo da se dođe do Gradskog uslužnog centra i da se popuni ovaj zahtev za ostvarivanje prava na povlašćeni prevoz, da se zaokruži kategorija, da se ponese jedan lični dokument i popune ove generalije. Za sve nove korisnike i one koji će postati u toku ove godine, pored popunjavanja ovog zahteva, neophodno je da se dostavi lična karta ili očitana lična karta i da se dostavi neophodna dokumentacija kojom se garantuje da korisnik ispunjava pravo na povlašćen javni prevoz. S obzirom na to da su i penzioneri kategorija koja najviše koristi ovu vrstu povlastica, neophodno je da se donese samo poslednji penzioni ček. Izdavanje godišnjih karata za ovu godinu, odnosno produženje, trajaće do 1. aprila ove godine iz epidemioloških razloga i kako se ne bi stvarale velike gužve, navodi se na sajtu Grada.

    – Pred nama je više od dva meseca, tako da pozivamo sve sugrađane koji imaju pravo po Gradskoj odluci da do 1. aprila, odnosno, do 31. marta ove godine iskoriste to svoje pravo i popune ovaj zahtev. Ono što je važno za postojeće korisnike popunjava se samo zahtev. Nakon popunjavanja zahteva dobija se potvrda da korisnik ispunjava sve uslove. Original potvrdu zadržava korisnik, a kopije se i u elektronskom obliku automatski šalju preduzeću Pantransportu. Za nove korisnike neophodno je da, pored pomenute dokumentacije, korisnik ponese i jednu fotografiju novijeg datuma. U roku od 48 sati, s obzirom na to da se na dnevnom nivou materijal šalje Pantransportu, dobiće novu kartu koja će važiti za sve kategorije do 31. decembra 2022. godine. Isto tako i sledeće godine, pratićemo epidemiološku situaciju, kada se budu produžavale ove karte, imajući u vidu da će odluka o povlašćenom prevozu sigurno važiti i u toku 2023. godine, videćemo takođe da ostavimo jedan duži vremenski period, najmanje dva meseca, kako bi svi imali dovoljno vremena da iskoriste svoje pravo i da dobiju besplatnu godišnju kartu za gradski prevoz, a i da se ne bi stvarale gužve.

    Koje kategorije imaju pravo na povlašćeni prevoz možete pročitati OVDE.

     

     

    Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost, pozvao je ovim putem sve sugrađane da ostvare pravo na povlašćeni prevoz i objasnio proceduru koja se tiče postojećih i novih korisnika:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]