• PANČEVO: Pozovi Zelenilo radi ambrozije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Monitoring polena u vazduhu, koji za grad Pančevo obavlja Zavod za javno zdravlje, već danima pokazuje alarmantne količine polena ambrozije .

    – Najnovija ispitivanja vazduha u gradu Pančevu koja vrši Zavod za javno zdravlje Pančevo pokazuju da je koncentracija polena ambrozije ove nedelje višestruko veća od kritične tačke za sve koji su alergični na ovaj korov i već je prekoračila prošlogodišnje maksimalne vrednosti. U narednim nedeljama se očekuje dalji porast. Osetljivim osobama se savetuje oprez, a svim fizičkim i pravnim licima da preduzmu sve raspoložive mere za zaštitu životne sredine od invazije ovog korova, navodi se u saopštenju Zavoda zavoda za javno zdravlje u Pančevu.

    Praktično smo u nedeljama kada ambrozija cveta. Posao košenja ambrozije na terenu Pančevu obavlja JKP “Zelenilo”. Iz gradskog budžeta se za ove potrebe izdvaja 1,4 miliona dinara.

    – Od jula, a posebno intenzivno u avgustu, ekipe Zelenila mapiraju sve površine na kojima se uoči ambrozija. Odgovorno tvrdim da intenzitet polena u gradu nijie sa površina koje su u gradu nego sa površina izvan grada. To su velika prostranstva, pre svega uz nasipe i na livadama, gde ima ambrozije. A polen ambrozije je lak i vetar ga nanese u grad sa tih prostora, kaže direktor JKP Zelenilo Danilo Bjelica.

    Direktor uverava i da Zelenilo pojačava rad na svim površinama gde je ambrozija u gradu Pančevu uočena.

    – Ko god u gradu da uoči ambroziju neka nas obavesti. Mi ćemo reagovati u roku od 24 sata, zaključuje Bjelica.  

     

    Monitoring polena u vazduhu, koji za grad Pančevo obavlja Zavod za javno zdravlje, već danima pokazuje alarmantne količine polena ambrozije .

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo