Foto: Vladimir Đoković
Društvo

PANČEVO: Predsednik Vlade Vojvodine obišao radove na rekonstrukciji bolnice

Pančevo, Uto, 28/11/2017 - 14:26
Vladimir Đoković
 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas internistički blok Opšte bolnice Pančevo, za čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara.  Radovi na rekonstrukciji su počeli 17. oktobra 2017.godine, a predviđeni rok za završetak radova je 6 meseci. Miroviću i njegovim saradnicima iz vrha pokrajinske vlasti domaćini su bili vršilac dužnosti direktora bolnice dr. Slobodan Ovuka i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Posle obilaska radova Mirović je izrazio zadovoljstvo jer se i lično uverio da radovi na rekonstrukciji Internističkog bloka Opšte bolnice u Pančevu teku po planu.

- S obzirom na to da smo nasledili zapušten zdravstveni sistem u Vojvodini, Pokrajinska vlada  uložila je značajna sredstva u rekonstrukciju objekata i nabavku najsavremenije opreme. Naš cilj je da u narednih 5 do 7 godina potpuno rekonstruišemo zdravstveni sistem, da ga uvedemo u funkciju normalnog održavanja, da imamo kvalitetne dijagnostičke aparate, koji će u svakom momentu biti dostupni građanima, izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Gradonačelnik Pavlov istakao je da ukupne investicije sa pokrajinskog nivoa vlasti u Pančevo nikad nisu bile veće naglasivši da su ove godine preko 700 miliona dinara. Zahvalio se na podršci koju Pančevo dobija kako od pokrajinske tako i od republičke vlade.

Direktor bolnice dr. Slobodan Ovuka naglasio je izuzetno veliki značaj koji rekonstrukcija ima i podsetio da su razne vlasti o njoj u poslednjih 13 godina samo pričale a da se sada radi. U Opštoj bolnici Pančevo trenutno ne radi jedini skener (CT aparat) a direktor je objasnio da je pokrajina obezbedila novac za popravku skenera. Dodao je i da se ovaj aparat nalazi u zoni građevinskih radova. Ovuka je najavio da će kod izvođača radova insistirati da se prostor prijemnog odeljenja prioritetno završi kako popravljeni skener proradio.

Inače iz sredstava tekuće budžetske rezerve Pokrajinska vlada  za popravku CT aparata za Opštu bolnicu Pančevo izdvojila je 9,12 miliona  dinara. A kako se moglo saznati iz istog izvora izdvojeno je i  3,6 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor doplera za pedijatriju.

U okviru današnje posete,  predsednik Mirović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o mogućnostima rešavanja dva velika projekta u Pančevu - završetku poslednje faze Severne industrijske zone i izgradnji Potamiškog  kolektora.
MarketingNajnovije vesti