Foto: Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice CK Pančevo
Društvo

PANČEVO: Predškolci i osnovci upozoreni na problem trgovine ljudima

Pančevo, Čet, 27/04/2017 - 14:00
Vladimir Đoković

Početkom nedelje u vrtiću "Petar Pan" na Misi održan je 2. Dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima u organizaciji Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo uz podršku lokalnog Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva i u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Dečija radost" Pančevo.

Ova akcija, koja je održana u ponedeljak i utorak, bila  je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Tokom drugog dana, Dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima posetile su organizovane grupe iz 3 vrtića i jedno odeljenje 1. razreda Osnovne škole sa teritorija grada Pančeva. Učestvovalo je ukupno 150 dece, i 12 vaspitača i učitelja.

- Ideja Dečijeg Sajma prevencije trgovine ljudima je da se kroz niz različitih štandova sa raznolikim didaktičkim materijalima deca kroz igru i druženje sa Mišom i Mašom, glavnim protagonistima Programa prevencije trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije, upoznaju sa potencijalnim rizičnim situacijama, te adekvatnim merama opreza. Kako bi ovaj Sajam učinili interesantnijim, napravljena je i tabla sa 5 koraka koje svaku učesnik treba da ispuni kako bi na kraju dobio nagradu, što se pokazalo kao dodatna motivacija svoj deci da obiđu sve štandove i isprobaju sve igrolike aktivnosti! Sertifikovani edukatori Crvenog krsta Srbije, članova Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo su u svakom trenutku bila uz decu, da ih usmere, objasne pravila, pomognu u rešavanju određenih igrolikih aktivnosti, ali i da im na svakom koraku ukažu na potencijalne opasnosti i adekvatne mere opreza! – saopštio je Tim za borbu protiv trgovine ljudi Crvenog krsta Pančeva.

Tim i Crveni krst Pančevo zahvalili su se Predškolskoj ustanovi "Dečija Radost" Pančevo na odličnoj saradnji i velikoj pomoć kako u logistici, ustupanju prostorija, ali i savetima iz prakse kako bi unapredili Dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima kao I sjajnim saradnicima iz štamparije “S:Team” koji su sjajne ideje sa papira pretočila u praktična rešenja koja su mnogoj deci izmamila osmehe.

 Marketing

Najnovije vesti