• PANČEVO: Predstavnici udruženja posetili Odeljenje za vanredne situacije i ostavili pitanja za načelnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predstavnici pančevčakih udruženja „Pančevo nije rupa“ i „Zeleni most“, danas su posetili Sektor za vanredne situacije s namerom da zatraže momentalni prijem kod načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu Nenada Kalapiša. No kako je Kalapiš bolestan do toga nije moglo da dođe pa su Miša Sekulić, Sanja i Teodora Marković, predali pitanja za načelnika.
     
    Udruženja žele odgovore na sledeća pitanja:
     
    1. Na osnovu čega ste dali saglsanost na tehničku dokumentaciju u pogledu mere zaštite od požara za rekonstrukciju i promenu namene objekta 01- objekat ostalih industrijskih delatnosti u skladište gotovi proizvoda mineralnog dubriva na parceli broj 6622/19 K.O. Pančevo?
    2. U sklopu Vaše SAGLASNOSTl koji je stručni tim učestvovao u davanju mišljenja za predmetnu saglasnost?
    3. Zašto niste uzeli u obzir mišljenje Gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji je apsolutno protiv skladištenja mineralnih dubriva na predmetnoj lokaciji?
    4. Da li znate da su sve primedbe koje su se ticale straha od mogućih udesa, a koje su poslate od strane zainteresovanih udniženja i gradana, pobijene upravo vašim Rešenjem?
    5. Da li osećate grižu savesti zbog požara koji se desio 15.03.2021. na predmetnoj lokaciji i činjenice da ste Vi rekli da je predmetna lokacija bezbedna za skladištenje mineralnih dubriva raznih vrsta?
    6. Da li smatrate da treba da date neopozivu ostavku zbog Rešenja 217-1233/19-1 koje ste Vi potpisali 25.01.2019. godine i time ugrozili sve gradane Pančeva?
    7. Zašto niste do sada dali nikakvu izjavu povodom požara 15.03.2021. s obzirom da ste Vi Iično dali saglasnost na bezbednost takvog skladišta u Pančevu?
     
    – Želeli smo da postavimo ova pitanja načelniku i da ga pitamo da li oseća odgovornost zbog svega što se desilo u ponedeljak. Mi mislimo da bi trebalo da se oseća odgovornim jer nije doneo rešenje u skladu sa strukom, a struka jeste gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine koji je stavio primedbu da takva vrsta đubriva nije prihvatljiva na toj lokaciji i pozvala se na rešenja Ministarstva za zaštitu životne sredine iz 2018. godine. Da on nije doneo takvo rešenje pitanje je da li bi građani pančeva osetili takav strah zbog požara u Promistu, rekao nam je Miša Sekulić iz Udruženja „Pančevo nije rupa“:
    Teodora Marković iz Udruženja „Zeleni most“ dodala je da su se Pančevci u ponedeljak uplašili da se požar ne proširi na skladište u kome se lageruje veštačko đubrivo.
    – Nije samo problem AN, tu su i druga mineralna đubriva koja su u manjoj meri zapaljiva kao što su SAN i NPK, rekla je Teodora Marković.
     
     

     

    – 

     
     

    Predstavnici pančevčakih udruženja „Pančevo nije rupa“ i „Zeleni most“, danas su posetili Sektor za vanredne situacije s namerom da zatraže momentalni prijem kod načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu Nenada Kalapiša. No kako je Kalapiš bolestan do toga nije moglo da dođe pa su Miša Sekulić, Sanja i Teodora Marković, predali pitanja za načelnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]