• PANČEVO: „Preobraženski dani“ su pred nama – šta će biti na njima?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovogodišnji „Preobraženski dani” počeće Fijakerijadom na gadskom hipodromu u subotu, 13. avgusta, od 14 sati u organizaciji Konjičkog kluba „Pančevac 1926”.

    U nedelju, 14. avgusta, u Osnovnoj školi „Vasa Živković“ igraće se turnir u malom fudbalu. Ekipu možete prijaviti najkasnije do 13. avgusta, a broj telefona za prijavu je 064/6184-581. 

    U utorak, 16. avgusta, u prostorijama Mesne zajednice „Gornji Grad” od 19 sati Udruženje „Prota Vasa Živković” održaće književno veče.

    Svečano otvaranje manifestacije, ono zvanično, zakazano je za sredu, 17. avgust, od 19.30 u Ulici Svetog Save, kod krsta.

    Tu, kod krsta, biće postavljene i tezge na kojima će izlagati više od dvadeset udruženja sa teritorije Grada Pančeva i okoline. 
    Pre svečanog otvaranja, od 18 sati će se održati kviz za decu, kao i zabavne igrice na temu zaštite životne sredine. Deca mogu da se prijave na broj telefona 062/8587-635. Pripremljene su i lepe nagrade za najuspešnije učesnike.

    U 19.30 nastupiće KUD „Čigra”. Kao gosti će nastupiti i KUD „Vasil Hadžimanov” iz Jabuke kao i KUD „Mramorak” iz Mramorka. Na koncertu koji počinje u 20.30 nastupiće lokalni pevači, kao i estradne zvezde Mira Škorić i Ljuba Lukić uz pratnju orkestra „Čile”.

    U četvrtak, 18. avgusta, u maloj sali Mesne zajednice „Gornji grad” biće otvorena izložba koju organizuju Udruženje penzionera „Gornji grad”, a kod krsta u ulici Svetog Save u 20 sati biće održan Pab kviz „Mislilac” za odrasle sugrađane. Tema kviza je sve o slavama, Preobraženju i Gornjem gradu. 

    U Preobraženskom hramu će u četvrtak, od 19 sati, biti održan koncert duhovne muzike.

    Na Preobraženje, 19. avgusta, Sveta liturgija u Preobraženskom hramu počeće u 9.30, a nakon toga će uslediti litija oko hrama.

    Za 18 sati je predviđena večernja služba i rezanje slavskog kolača, a u nastavku kulturno-umetnički program.

    Za istii dan zakazan je i koncert kod krsta u 20.30. Pored lokalnih izvođača najavljena je i Snežana Đurišić. 

     

    Ovogodišnji „Preobraženski dani” počeće Fijakerijadom na gadskom hipodromu u subotu, 13. avgusta, od 14 sati u organizaciji Konjičkog kluba „Pančevac 1926”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo