Foto: Pikrepo
Društvo

PANČEVO: Prijave za osnovnu policijsku obuku do 5. juna - 21 mesto u južnom Banatu

Izvor: 
013info Čet, 21/05/2020 - 15:06

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna. 

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra. Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac. 

Za područje Policijske uprave u Pančevu:

- 20 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Pančevo, Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovačica, Kovin, Opovo i Plandište - teritorija Policijske uprave u Pančevu,

- 1 polaznik za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Pančevo - teritorija Policijske uprave u Pančevu.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje. Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova  www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku  www.copo.edu.rs.
MarketingNajnovije vesti