Društvo

PANČEVO: Priprema se rekonstrukcija Gradskog parka?

Pančevo, Pet, 07/09/2018 - 20:25
Vladimir Đoković


Grad Pančevo preko javne nabavke traži “izradu konceptualnog rešenje i urbanističke provere “ za centralno gradsko jezgro. Novi koncept u stvari je priprema za rekonstrukciju gradskog parka na Trgu Kralja Petra 1 i okolnih ulica: Živojina Mišića, Masarikove, Jovana Jovanovića Zmaja i Njegoševe. Ukupno 9 katastarskih parcela.

Kako je reč o nabavci male vrednosti javna nabavka otvorena je do 17. septembra kada će prispele ponude biti i otvorene. A rekonstrukcija obuhvata i infrastrukturu.

Prema uslovima tendera popločavanje će biti nastavljeno u stilu i na način kao ispred zgrade Gradske uprave. Dakle elementima od drobljenog kamena. Denivelacija ostala posle rušenja bašte hotela “Sloboda” biće poravnata. A predlaže se da bude razmotreno i preseljenje dečjeg igrališta. Moguće lokacije su u Masarikovoj, odnosno na zelenu površinu u blizini Gradske uprave.

Predlaže se da se razmotri i izgradnja biciklističke staze. Kao i proširenje parkinga kod zgrade Gradske uprave. U širinu, ili u visinu. Projektant će se baviti i osvetljenjem ovog prostora. Svetiljke sa “Štabske” zgrade biće skinute, a umesto njih trebalo bi postaviti stubove.

Parkovsko zelenilo se prema uslovima konkursa ne bi značajno smanjivalo. Posle uklanjanja dela starih stabala bila bi posađena nova.

Poseban uslov za firme koje smatraju da bi trebalo da konkurišu za izradu konceptualnog rešenje je da imaju najmanje 8 stalno zaposlenih. Od čega dva licencirana inženjera.
MarketingNajnovije vesti