Protest ispred ATPa
Društvo

PANČEVO: Protestanti napunili čekaonicu ATP-a, krivična prijava protiv direktora

Pančevo, Pet, 19/04/2019 - 19:51
Aleksandar StojkovićNa protestu održanom u petak, 19. aprila, pred Glavnom autobuskom stanicom zatražena je ostavka Bojana Bojanića, direktora pančevačkog prevoznika, obnarodovano je da je podneta krivična prijava protiv njega, a deo protestanata je ušao u zgradu ATP-a i uzvikivao parole.

Par stotina Pančevaca nezadovoljnih uslugama ATP-a imalo je priliku da čuje izlaganje Žarka Jelisavčića, odbornika u Skupštini Pančeva, koji je praktično i inicirao ovo okupljanje. Iza protesta je stala i organizacija #1od5miliona Pančevo.

Na početku govora prisutnima su podeljene kopije računa koje su navodno ispostavljeni Gradskoj upravi Pančeva, a po kojima je, kako tvrdi Jelisavčić, za odbornike koji su „branili“ Skupštinu 13. i 14. aprila, na hranu potrošeno stotinak hiljada dinara.

 

Protest ispred ATPa
2019_protest_ispred_atp_19_aprillc75p2853.jpg

 

Jelisavčić je imao primedbe i na javne nabavke koje je raspisala Gradska uprava, ali i na koncept privatno-javnog partnerstva koji treba da se primeni na ATP.

U svom govoru Jelisavčić je prisutne obavestio o krivičnim prijavama koje je podneo protiv direktora ATP-a, a protestanti su imali priliku da čuju tekst prijave koja je podneta Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Jelisavčić je prijavu podneo zbog sumnje da je Bojanić izdao naredbu za redukciju polazaka ATP-a na liniji Pančevo-Beograd-Pančevu u subotu, 13. aprila, pravdajući to nedostatkom goriva i izvršilaca na poslovima vozača, čime je, po Jelisavčiću, nevršenjem službene dužnosti i prekoračenjem ovlaščenja naneo štetu građanima Pančeva, dodajući kako je direktor ATP-a imao nameru da oteža prevoz građana na protest koji se tog dana održavao u Beogradu.

Ovu tužbu Više javno tužilaštvo u Pančevu  je primilo 18. aprila.

Nakon toga, Jelisavčić je pozvao pristutne da svi zajedno predaju tužbu, pa je deo prisutnih ušao u zgradu autobuske stanice.

Iako su protestanti napunili čekaonicu, incidenata nije bilo. Bilo je uzvikivanja i lepljenja parola. Tražena je ostavka, prozivan predsednik Srbije. Nakon petnaestak minuta svi su se mirno razišli i ovaj protest je završen.

 

Protest ispred ATPa
2019_protest_ispred_atp_19_aprillc75p2947.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti