Zaprasivanje komaraca Tamiš
Društvo

PANČEVO: Prskanje komaraca tek od subote?

Pančevo, Čet, 01/06/2017 - 12:09
Vladimir Đoković

Pošto za sve postoji neki međunarodni dan poslednji dani maja u Pančevu bi mogli poneti ime - dani komaraca. Grad čiju teritoriju pored Dunava i Tamiš presecaju Nadela i Ponjavica nalazi se i na razgranatoj mreži kanala. Komarcima dakle milina.

Kako saznajemo od gradske sekretarke za ekologiju Zdenke Miljković do spasavanja Pančevaca od komaraca moglo bi doći ubrzo. 

- Sve procedure oko javne nabavke su završene. Nadzor komaraca i krpelja upravo vrše ekipe Zavoda za biocide. Očekujemo njihov izveštaj pa ćemo znati da li će prskanja biti samo sa zemlje ili i iz vazduha,  rekla je Zdenka Miljković.

Zaprašivanja komaraca ipak zavisi i od meteoroloških prilika. 

- Pratimo meteorološke podatke. Po njima prilike za zaprašivanje komaraca će se steći negde od subote, najavila je Zdenka Miljković.

Grad Pančevo je ove godine uradio trogodišnju nabavku za prskanje komaraca i krpelja i deratizaciju.Posao je dobila grupa izvođača na čelu sa beogradskom firmom "Ekosan" koja više godine godina izvodi za Pančevo ove poslove. 

Po obaveštenju koje smo dobili od preduzeća „EKOSAN", avionsko tretiranje larvi komaraca bi trebalo da se dogodi do 5. juna i da se izvrši preparatom Vectobac VG, a lokaliteti na kojima će da „dejstviuje" avijacija su priobalje Tamiša, Dunav sa rukavcima kod Pančeva i Nadel. Nadležni iz ove firme takođe očekuju i da se suzbijanje odraslih komaraca obavi u narednih desetak dana.

 Marketing

Najnovije vesti