Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: Raspisani novi konkursi za sufinansiranje iz budžeta Grada - na red došli i kultura, amateri i omladina

Izvor: 
013info Sre, 02/06/2021 - 16:48Grad Pančevo raspisao je četiri nova javna konkursa za su/finansiranje projekata i programa za tekuću godinu, objavljeno je danas na zvaničnoj internet prezentaciji Grada.

Javni konkurs za su/finansiranje projekata amaterskog stvaralaštva u oblasti kulture otvoren je 30 dana od dana raspisivanja.

Namenjen je za projekte koji se tiču amaterskog stvaralaštva u oblastima književnosti, muzike, likovne umetnosti, filmske i pozorišne umetnosti, umetničke igre kao i ostalih izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja.

Prema Odluci o budžetu grada Pančeva za 2021. godinu za ovaj javni konkurs namenjena su sredstva u iznosu od dva miliona dinara.

Kriterijume za izbor projekata, potrebnu dokumentaciju i sve ostale potrebne informacije možete videti na sledećem linku.

Na sajtu Grada objavljen je i konkurs za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora grada.

"Ovim Konkursom će se podržati programi i projekti koji se realizuju na teritoriji grada Pančeva, a čiji se sadržaj odnosi na unapređenje položaja i kvaliteta života mladih, zadovoljavanje potreba mladih i rešavanje specifičnih problema mladih, prema konkursnim zadacima u okviru prioritetnih oblasti Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine", navodi se u konkursu.

Detalje konkursa možete pogledati ovde.

Takođe, Grad će sufinansirati programe udruženja osoba sa invaliditetom i teškim i hroničnim oboljenjima od interesa za grad Pančevo u oblasti socijalne zaštite.

Ovaj konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja, te se predlozi programa mogu dostavljati u naznačenom roku, a uslove konkursa možete pogledati na sajtu Grada.

Do 1. oktobra 2021. godine, odnosno do utroška sredstava otvoren je i javni konkurs za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za tekuću godinu.

Projekti obuhvataju kulturne oblasti: književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo), muziku (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija), likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura, filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, manifestacije vezane za filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, pozorišnu umetnost (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija), umetničku igru – klasičan balet, narodna igra, savremena igra ( stvaralaštvo, produkcija i interpretacija), ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i sl.), kao i otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje, vrednovanje, zaštitu, očuvanje, predstavljanje, interpretacija, korišćenje i upravljanje kulturnim nasleđem.

Detalji ovog konkursa dostupni su na sledećem linku.

 
MarketingNajnovije vesti