Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov
Društvo

PANČEVO: Razmena argumenata Nađe Higl i gradonačelnika Pavlova

Pančevo, Uto, 12/09/2017 - 13:53
Vladimir Đoković

 

Prvo preko svog bloga, pa nastupom u javnosti preko više medija a na kraju i otvorenim pismom gradonačelniku preko FB stranice Nađa Higl je skrenula pažnju da za nju kao svetskog šampiona u plivanju nema mesta u rodnom gradu. Povod je izgleda bilo izostajanje gradske finansijske podrške školi plivanja za plivački klub “Tamiš” odnosno Nađi i njenom bratu a treneru Sebastijanu Higlu.

 

Gradonačelnik Saša Pavlov potvrdio je da je svojevremeno imao sastanak sa Nađom Higl i da je pozitivno reagovao na inicijativu oko škole plivanja.

- To je školica za decu do 14 godina. Reč je o projektu koji bi trebalo da se razvija kroz konkurs za školski sport a podnet je na konkurs za razvoj sporta u naseljenim mestima. Ukupna zatražena podrška je  3 miliona dinara. Grad Pančevo sport finansira konkursima po tri osnova. A obuku školske dece da plivaju finansiramo već više decenija. Škola plivanja koja je predložena nije socijalna kategorija već je marketinška i komercijalna. Komisija koja je o raspodeli novca odlučivala nije mogla da odobri projekat jer ga je podneo klub koji ima samo dva člana brata i sestru Higl. Sugerisao sam da je bilo bolje da su sa projektom podneli i dokaze o interesovanju dece budućih polaznika za školu plivanja. Onda bi se moglo razmatrati da li da se pomogne kroz novac klubu ili subvencijom stručnjacima. Ovako gradska komisija za sport nije imala osnova da podrži projekat, kaže gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Iako se veći deo gradskog novca namenjen sportu dodeli početkom godine od gradonačelnika smo saznali da postoje i sredstva po programima za koje je izostalo interesovanje. Tako da novca za sport ako je septembar u pančevačkom budžetu ima. Pavlov napominje da predstoji i podela termina sportskim klubovima za treniranje na gradskim bazenima.

U dosadašnjoj javnoj razmeni podataka na relaciji Nađa Higl – gradska vlast odnosno gradonačelnik Pavlov spomenuta je i ranija višegodišnja podrška koju je kao aktivna plivačica Nađa Higl dobijala. Podatak da je za 7 godina ukupna podrška bila 21 milion dinara nesporan je među stranama.

- Ta je podrška bila i veća. Zato se i spominje 30 miliona dinara. Jer tu bi trebalo uvrstiti i otkup stana dobijenog na korišćenje i podršku koju je dobijao brat i trener, objasnio je Pavlov.

U otvorenom pismu gradonačelniku Pavlovu Nađa Higl naglašava da su stanove dobijali i drugi pančevački sportisti koji su postigli vrhunske rezultate postavljajući i pitanje ko ih je sve dobio.

- Druga nelogičnost, jeste, ako sam dobila najviše od svih sportista u gradu, kako je moguće da finansiranje koje sam za 7 godina dobila i iznosi 21 milion, ne može ni da se poredi sa finansiranjem jedne godine nekih sportista i klubova iz budžeta grada Pančeva, navodi u svom otvorenom pismu Nađa Higl.Marketing

Najnovije vesti