Prizemlje
Društvo

PANČEVO: Rekonstrukcija Internog odeljenja biće gotova do kraja godine

Pančevo, Sub, 20/10/2018 - 12:51
Suzana Prvulj


Pre godinu dana započeta je rekonstrukcija Internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo, a podsećanja radi, Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine finansirala je taj projekat sa 550 miliona dinara.

Dr Slobodan Ovuka, direktor bolnice, odgovarajući na pitanje da li će rekonstrukcija Internog odeljenja biti gotova do kraja oktobra, izjavio je:

- Odgovor na to pitanje treba početi konstatacijom da je rekonstrukcija Internog odeljenja kasnila barem 20 godina. S obzirom na opseg radova, kao i činjenicu da smo nasledili nedovršen projekat, koji je bio i predmet sudskog spora, mogu da kažem da je do sada urađen ogroman posao.

Prema informacijama koje smo od njega dobili, završetak radova očekuje se najkasnije do kraja godine.

Dr Ovuka je naveo kako je teško i nabrojati šta je dosad završeno, ali u najkraćem, porušeni su svi pregradni zidovi, podignuti novi, urađena je kompletna instalacija vode, kanalizacije, struje, medicinskih gasova i bolničkih setova poslednje generacije.

- Takođe, na prvom spratu se priprema useljenja dva nova odeljenja koja su u paviljnoskim zgradama već nekoliko decenija u jako teškim uslovima. Urađen je kompletan suteren, nov bazen na fizikalnoj, ugrađena je nova stolarija, stavljena nova zvučna hidroizolacija. U toku su radovi i na termofasadi. Izgrađen je potpuno nov lift, a dva postojeća su zamenjena. U toku je priprema za preseljenje hemodijalize, stavlja se nova reverzna osmoza, a dobićemo i nove aparate za dijalizu, precirao je dr Ovuka.
MarketingNajnovije vesti