Društvo

PANČEVO: Roditelji tridesetoro dece dobili potvrde o subvencijama za upis u privatni vrtić

Pančevo, Pet, 30/06/2017 - 13:23
Aleksandar Stojković

Danas je u Gradskoj upravi Pančeva, mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje uručila potvrde za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova za boravak tridesetoro dece u privatnoj predškolskoj ustanovi. Za subvenciju su ove godine konkurisali roditelji trideset četvoro dece, a na listi čekanja u PU Dečja radost je oko sto pedesetoro dece.

- Prošle godine smo doneli odluku i planirali smo da broj dece na listi čekanja smanjimo.  Drago mi je što smo u tome uspeli i što je projekat zaživeo. U našem gradu je otvoren jedan privatni vrtić koji je dobio akreditaciju ministarstva, a mi se nadamo da će ih narednih godina biti više. U taj vrtić biće upisano tridesetoro dece, rekla je ovom prilikom Tatjana Božić.

Gradsko veće je u martu donelo oduku da grad subvencioniše upis dece u privatne vrtiće, a tu odluku je par dana kasnije potvrdila i Skupština grada Pančeva.

Od ukupne cene boravka u vrtiću, 80% subvencioniše grad, 20% plaćaju roditeji, a cena je ista kao u PU "Dečja radost". Grad je zaštitio roditelje time što je 15. juna potpisao memorandum sa privatnom predškolskom ustanovom kojim se ona obavezuje da poštuje cene PU "Dečja radost".

- Konkurisali smo za „državni“ vrtić i ostali smo ispod crte. Zatim smo konkurisali za privatni vrtić i za subvencionisanje novca. To nam svakako mnogo znači, jer ja treba da počnem da radim i nema ko da čuva dete. Bez ove subvencije ne bi mogao da ide u privatni vrtić, rekla nam je majka Ivana Milošević.

Subvencionisani upis dece u privatni predškolsku ustanovu je ove godine pilot projekat, a gradska većnica se nada da će sledeće godine na ovaj način moći da se pomogne i većem broju roditelja.Marketing

Najnovije vesti