Petrohemija Foto: Petrohemija
Društvo

PANČEVO: Sindikat od Petrohemije tražio podatke o COVID-u među zaposlenima i najavio štrajk zbog plata

Pančevo, Čet, 16/07/2020 - 10:07
Vladimir Đoković


Samostalni sindikat HIP Petrohemije juče je u svom glasilu Informator najavio pripreme za štrajk zbog nezadovoljstva efektima borbe za povećanje plata i zatražio od rukovodstva podatke o broju zaraženih COVID-om, odnosno izolovanih i samoizolovanih.

- Nakon svih pregovora i „ dogovora“ sa poslovodstvom očigledno je da o radnicima HIP- „PETROHEMIJE“ niko ne brine. Na današnjem sastanku Odbora Samostalnog sindikata, članovi Odbora su dali saglasnost o početku priprema za organizovanje Štrajka u fabrici, navodi Samostalni sindikat.

Sindikat podseća da u Petrohemiji više od deset godina plata nije povećana ni jedan jedini dinar.

„To govori o tome koliko nas, radnike poslovodstvo poštuje. E, sada je DOSTA. Odbor će preduzeti sve sindikalne aktivnosti koje će dovesti do poboljšanja socijalno-materijalnog položaja radnika“, najavljeno je.

Članovi Samostalnog sindikata i svi radnici HIP-PETROHEMIJE biće na vreme obavešteni o daljim aktivnostima.

„Pozivamo sve radne ljude, kolege iz drugih sindikata  da se aktivno uključe u  aktivnosti Samostalnog sindikata i da nas podrže za dobro svih zaposlenih“, poručio je ovaj sindikat.

Sindikat je odlučio da od poslovodstva hitno zatraži organizovanje rada u dvanaestočasovnom režimu, jer bi to dovelo do smanjenja izlaganja zaposlenih riziku o COVID-a 19.

„Takođe, tražimo od poslovodstva tačne podatke o broju žaraženih COVID-om 19, broju zaposlenih koji su u izolaciji, i koji su u samoizolaciji. Podsećamo da je NIS objavio sve podatke o COVIDU-19 u svojim redovima. Zašto nas naše poslovodstvo ne obaveštava?“, zapitao se Sindikat.  

                                                                                                                                        
MarketingNajnovije vesti