Društvo

PANČEVO: Sindikat tvrdi da u gradskim komunalnim preduzećima nema viška zaposlenih

Pančevo, Pet, 21/07/2017 - 09:02
Vladimir Đoković


 

Republičke vlasti gradskim vlastima u Pančevu odredili su da 240 zaposlenih u javnom sektoru ima ove ostati bez posla. Rok koji gradonačelnik Saša Pavlov spominje za izvršenje ovakve odluke je 22. avgust.

- Pitanje je tumačenja. Smatramo da se to ne odnosi samo na zaposlene u gradskim javnim preduzećima nego i na ustanove, gradsku upravu… Sve subjekte gde je grad Pančevo osnivač. Sindikat očekuje da se saopštini na koji način će ovo prepoznavanje viška zaposlenih biti učinjeno. Po kojim kriterijumima. Za sada nemamo nikakvo zvanično obaveštenje, kaže Željko Jelkić, predsednik samostalnog sindikata komunalnih delatnosit u Pančevu.

Kraj avgusta nije daleko pa se počelo sa anketiranjem zaposlenih po javnim preduzećima.

- Znamo za ankete u ATP-u, Vodovodu… Čujemo da se pripremaju ankete u Higijeni i na još nekim mestima.  Radi se o anketama za dobrovoljno odnosno sporazumno iskazivanje viška zaposlenih. Koliko znam grad još uvek nije odredio kvote za višak zaposlenih po preduzećima i gradskim ustanovama, objašnjava Jelkić.

On ocenjuje da javna komunalna preduzeća realno nemaju višak zaposlenih u Pančevu. Što se tiče mogućnosti da se čitav posao završi do 22. avgusta kaže:

- Čini mi se da je tok malo nerealan. Da li će biti moguće sprovesti čitav proces do 22. juna zavisi od rada lokalne samouprave, zaključuje Željko Jelkić.
MarketingNajnovije vesti