Gradska uprava
Društvo

Pančevo: Skupština usvojila tekst ugovora o osnivanju „Pantransporta“, ATP polako odlazi u istoriju.

Izvor: 
Dragan Vukašinović Pet, 20/12/2019 - 18:17

Odbornici Skupštine Grada su usvojili tekst ugovora osnivanju novog privrednog društva za prevoz putnika „Panprevoza“ u kome će Grad imati tri odsto vlasništva. Prema ugovoru, za ta tri odsto udela lokalna samouprava će većinski privatnim vlasnicima preneti sve gradske i prigradske linije, kao i međumesnu liniju ka Beogradu koja ATP-u donosila oko 65 odsto ukupnih prihoda.   

„Uz veliku muku i sreću smo uspeli da rešimo sve do kraja, i ostao je još ovaj birokratski deo kako bismo ispunili sve prethodne uslove i realizovali ono što smo započeli“, izjavio je pred odbornicima Bojan Bojanić, aktuelni direktor ATP-a i predsednik Komisije za realizaciju privatno javnog partnerstva koncesije za javni prevoz. Dodao je kako posle potpisivanja ugovora sledi registracija „Pantransporta“ u APR-u.

„Nakon toga sledi izdvajanje uz pripajanje što je vid prenosa udela vlasništva iz ATP-a u novo privredno društvo. To se tiče isključivo međumesnih polazaka, a što se tiče gradskih i prigradskih linija to će se sve dešavati na nivou Grada“, rekao je Bojanić.

Kako će to tačno biti obavljeno kad se radi o liniji za Beograd Bojanić nije objasnio. Prema nekim tvrdnjama zaposlenih  ATP-u to će morati da sačeka konkurs koji će biti raspisan početkom godine, a zatim će uslediti procedura dodele dozvole za liniju koja bi mogla da potraje nekoliko meseci.

 

      

 

 
MarketingNajnovije vesti