• PANČEVO: Srednjoškolci smislili kako da pokažu grad vršnjacima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Krajem novembra ove godine završio se četvrti po redu projekat Svetionik Znanja. Učestvovalo je 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Republike Srbije, među njima bilo je i troje mladih srednjoškolaca iz Pančeva.

    Projekat naših sugrađana zove se „Tamišura“, a organizovali su ga Nikoleta Antić, Vladimir Vojnak, Vanja Stojanović, zajedno sa svojom njihovom koordinatorkom Aleksandrom Samardžić. Ovogodišnja ideja projekta je da se pre svega mladima turistički pokaže grad Pančevo na zanimljiv i edukativan način. Inspiraciju kažu, dobili su zajedno, a tako je i nastavila da se razvija kroz njihov tromesečni rad.

    Aleksandra Samardžić, koordinatorka projekta, govori kako je tema projekta bila turizam, a ciljna grupa mladi, te su tako u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančeva osmislili turističku turu koja bi mladima pokazala znamenitosti našeg grada na njima zanimljiviji i pristupačniji način:

    – Tura bi započela vožnjom katamaranom po reci Tamiš u toku koje bi nam kapetan pričao o zanimljivostima koje možemo da vidimo, u priču bi bile uključene i zanimljivosti kao na primer filmovi koji su snimani na obali reke. Nakon toga bi se naši turisti zajedno sa nama uputili u Turističku organizaciju Pančeva gde bismo imali jednu manju radionicu koja bi uključivala kviz kao i film o gradu, kaže koordinatorka.

    Vladimir Vojnak kaže da je rad na projektu bio sjajan, da su stekli nova znanja i upoznali nove ljude.

    – Svake srede su se održavali webinari koji su bili super urađeni i pomagali su nam dosta u razvijanju našeg rada, naučili smo kako se piše i organizuje ovakav projekat. Celokupan projekat Svetionik Znanja je održan na snalažljiv način, s obzirom na pandemiju virusa Covid-19, objašnjava Vladimir.

    Projekat naših sugrađana možete videti na instagram stranici @_tamisura_  kao i na TikTok stranici @tamisuraa

    Svetionik znanja– je projekat koji sprovodi Asocijacija za Afirmaciju Kulture. On podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezenetovanje istih. Projekat „Svetionik znanja“ predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica podeljenih u timove. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine. Uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, timovi će raditi na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini. Teme na koje će se osmišljavati projekti su: turizam, javno zdravlje, ekologija, društveni aktivizam i kultura i umetnost. Na projektu učestvuje 15 gradova iz Republike Srbije.

     

    Krajem novembra ove godine završio se četvrti po redu projekat Svetionik Znanja. Učestvovalo je 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Republike Srbije, među njima bilo je i troje mladih srednjoškolaca iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo