Društvo

PANČEVO: Šta sa Letnjom pozornicom i Glavnom autobuskom stanicom?

Pančevo, Pet, 10/03/2017 - 09:45
Vladimir Đoković

 

Gradski urbanisti pripremaju nove promene u urbanističkom planu celine 1 koja obuhvata Pančevo unutar potkovice železničke pruge do Tamiša.

Nove ideje i potrebe postoje a to urbanisti i zvanično tretiraju kao inicijative mogle bi promeniti status za dve prepoznatljive a atraktivne gradske lokacije. Radi se o glavnoj autobuskoj stanici i gradskoj Letnjoj pozornici, koja je vlasništvo Kulturnog centra Pančeva, u koju se ulazi iz ulice Cara Dušana.

- Promene statusa prostora iz javnog u ostalo mogla bi omogućiti da se prostor Letnje pozorice, za koju Centar za kulturu kaže da im je trošak, iskoristi za neku drugu namenu. Recimo stambeno poslovnu namenu. Centar za kulturu bi od grada dobio drugu imovinu. Preseljenje Glavne autobuske stanice na novu lokacija koja je praktično između sadašnjeg buvljaka u Gornjem Gradu i nezavršene hale “Bagremar” je odavno u planovima. Kako saznajemo postoji interesovanje za poslovno stambenu izgradnju na prostoru sadašnje autobuske stanice. Ova lokacija će biti razmatrana a posebno je interesantna zbog blizine visoke zgrade Pošte, objašnjava Nataša Mitreski, odgovorni urbanista u Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva.

Ideja o preseljenju Glavne autobuske stanice stara je više godina pa i decenija. Kao i ideja da nova bude izgrađenja uz železničku stanicu Pančevo Glavna – nekadašnju stanicu Aerodrom.

A Letnja pozornica je gradskim novcem ne tako davno obnavljana. I trenutno ima samo jedan, skromni, prilaz iz ulice Cara Dušana. 

 

 
MarketingNajnovije vesti