• PANČEVO: A šta sa Zavodom za javno zdravlje?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevci su nezadovoljni uslovima u Opštoj bolnici Pančevo. Posebno u zgradi internog. Kompletna i kvalitetna rekonstrukcija može da usledi tek kada se i dodatna dva sprata koje sada koristi Zavod za javno zdravlje oslobode. I Zavod bi da se preseli i ustupi bolnici svojih 850 kvadratnih metara ali fali zgrada. Da bi se ispunili minimalni uslovi za preseljenje u novu zgradu treba uložiti još oko 100 miliona dinara. Osnivač obe zdravstvene ustanove je pokrajina. A objekti ustanova su pokrajinska imovina.

    – Nemamo nikakve zvanične informacije iz Pokrajine ni o završetku naše nove ni o mogućoj rekonstrukciji ove zgrade koju delimo sa Opštom bolnicom. Za završetak nove zgrade imamo i projekat, i predmet, i predračun, i građevinsku dozvolu. Moguć  je čak i fazni završetak gde bi prva faza, neophodna za useljenje, bila oko 100 miliona dinara bez PDV-a. Ako osnivač Pokrajina izdvoji i uloži taj novac Zavod bi mogao da se preseli u novu zgradu. A ovih 850 kvadratnih metara čiji smo sada punopravni korisnici bilo bi za proširenje Opšte bolnice – ističe direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

    Već nekoliko godina pričalo se kako se do značajne rekonstrukcije Opšte bolnice i povećanja prostora za interno odeljenje može doći samo preko završetka nove zgrade Zavoda za javno zdravlje. Rezultati i na jednom i na drugom planu su izostajali. Sada se priča samo o rekonstrukciji bolnice kao da Zavod naprosto ne postoji. Ili da bi ga trebalo iseliti, pa nek se sam snalazi.

    – Bolnici treba rekonstrukcija. To svakako podržavamo. Ali u međuvremenu očekujemo da dobijemo informaciju o status zgrade Zavoda. Te informacije jednostavno nema. – uzdržana je direktorka Lazić.

    I za rekonstrukciju Opšte bolnice i za završetak nove zgrade Zavoda za javno zdravlje neophodna je budžetska podrška osnivača – Vlade Pokrajine Vojvodine. Šta je opredeljenje pokrajinskih vlasti znaće se kada bude bio usvojen budžet za 2017. godinu.

    – Stvaranjem uslova za naše preseljenje u novu zgradu logično bi se otvorio prostor za rekonstrukciju Opšte bolnice. – zaključuje direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

    Pančevci su nezadovoljni uslovima u Opštoj bolnici Pančevo. Posebno u zgradi internog. Tu kompletna i kvalitetna rekonstrukcija može da usledi tek kada se i dodatna dva sprata koje sada koristi Zavod za javno zdravlje oslobode.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo