• PANČEVO: Stanari ulepšali osmi sprat zgrade u Stevana Šupljikca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Da vreme koje ne možemo da provedemo po kafićima može korisno da se upotrebi pokazali su nam i stanari osmog sprata zgrade u Ulici Stevana Šupljikca 125.

    Na ovom spratu žive porodice Mišković, Stojiljković, Jovanović i Stević i oni su rešili tokom „zaključavanja“ da svoj zajednički prostor na spratu urede i ulepšaju.

    Priču o ovome ispričala nam je Tatjana Stević, jedna od stanarki na ovom osmom spratu.

    – Prvo smo angažovali naše muške oko „grubih“ radova, a nakon toga smo mi pokazale kreativnost. Znate kako, svi stanovi su sređeni, nameštaj, rasveta, sve to izgleda sjajno, ali nekada dok dođete do tog stana to baš i nije tako lepo. Mi smo rešili da to promenimo. I sami smo sve uradili, priča nam Tatjana.

    U hodniku, kao što na slikama možete da vidite ima cveća, oslikanih crepova, nalepnica, svakakvih detalja koje ovaj prostor čine primamljivijim za oko.

    Zidove su okrečili u belo, jer kako Tatjana kaže, svetla ima malo pa će ovako više reflektovati i biće svetliji prostor.

    Priča nam ova naša sugrađanka i da imaju nameru da animiraju i stanare ostalih spratova da pođu njihovim stopama. Svojevremeno su zajedničkim snagama okrečili ulaz, ofarbali ogradu i sredili prizemlje.

    – Moramo i deci da budemo primer. Da nauče da prostor koji koriste moraju da čuvaju i uređuju, kaže nam Tatjana.

    Tatjana je napravila i malu ukrasnu baštu na parkingu. Za ogradu je iskoristila odbačene pločice, a cveće je sama kupila. Kaže i da povremeno mora da obnovi cveće jer ljudi baš i ne paze, pa ponekada zgaze i unište ga.

    Ona  ima i predlog – da se organizuje takmičenje za najlepše uređen sprat, nalik onome koje se organizuje za najlepšu baštu i balkom. Kaže da bi se vrlo rado takmičila sa drugima u uređenju zajedničkog prostora.

     

     

     

     

     

     

    Da vreme koje ne možemo da provedemo po kafićima može korisno da se upotrebi pokazali su nam i stanari osmog sprata zgrade u Ulici Stevana Šupljikca 125

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo