• PANČEVO: Stubići na sred trotoara da bi zaštitili pešake

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Na trotoarima kojima se prilazi Gradskoj biblioteci, nekako po sredini, čvrsto stoje stubići od livenog gvožđa. Interesovalo nas da li su ove prepreke tu legalno, čemu služe I da li su dovoljno uočljivi.

    – Plan tehničkog regulisanja saobraćaja na teritoriji grada Pančeva donosi nadležni organ Gradske uprave grada Pančeva, Sekretarijat za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj (Sekretarijat) a pre Agencija za saobraćaj, između ostalog i mesta postavljanja komunalne opreme – stubića. Postavljanjem stubića koji mogu biti i predviđeni u projektno-tehničkoj dokumentaciji se sprečava pristup na površine koje nisu namenjene određenim učesnicima u saobraćaju.  U navedenom slučaju stubići su postavljeni u cilju zaštite pešaka -učesnika u saobraćaju zbog nepropisnog (nedozvoljenog) kretanja – prolaska vozila i njihovog parkiranja na mestima na kojim to nije dozvoljeno, navodi se u obaveštenju koje smo po našem interesovanju dobili od gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

    Izgled zaštitnih stubića određuje pa ih onda i postavlja upravljač javnog puta što je sada JP “Urbanizam”. A to čini u  skladu sa Pravilnikom o postavljanju saobraćajne signalizacije, a na osnovu rešenja  Sekretarijata.

    – Na navedenoj lokaciji postoji javna rasveta pa su i stubići uočljivi u svim uslovima. Na zahtev vlasnika stambenog odnosno poslovnog prostora, Sekretarijat može izdati rešenje za postavljanje zaštitne ograde, stubića u cilju obezbeđenja slobodnog pristupa  u objekat, garažu, dvorišni prostor, kao i radi zaštite javnih zelenih površina, zaključuje se u obaveštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.

    Na trotoarima kojima se prilazi Gradskoj biblioteci, nekako po sredini, čvrsto stoje stubići od livenog gvožđa. Interesovalo nas da li su ove prepreke tu legalno, čemu služe I da li su dovoljno uočljivi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]