• PANČEVO: Teslaši za malog Uroša skupili više od 16000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    ​Tokom prodajne humanitarne izložbe dečjih crteža na temu Moja zelena Tesla i Platani – čuvari Tesle, u organizaciji Inicijative „Odbranimo Teslu“, a koja je održana u subotu, sakupljeno je 16.680 din i 10 evra.
     
     U startu smo bili odlučni da ova akcija ima humanitarni karakter i da njen cilj bude da pomognemo nekom detetu sa teritorije opštine Pančevo,  te je dogovor je pao da pomoć bude upućena našem malenom sugrađaninu Urošu Siminu, objasnili su nam iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.
     
    Novac su organizatori predali roditeljima.
     
    – Pored toga, javio nam se anonimni donator koji želi Ukiju da pomogne na duže staze, tako da ćemo i njega povezati sa roditeljima, rekli su nam iz Incijative.
     
     
    Uroš je rođen u julu 2016. godine. Ubrzo po rođenju je ustanovljeno da ima cerebralnu paralizu i mikrocefaliju. Uprkos lošim prognozama lekara, roditelji su odlučili da se bore ne bi li Uki postigao što više i bio što samostalniji u životu.
     
    Uroš svakodnevno ide na vežbe u Beograd, u Centru za razvoj fine motorike, pokreta i govora IST. Ima vežbe u specijalnim odelima, stimulativno korektivne vežbe, rad sa logopedom, defektologom i vežbe u bazenu.
     
    Na dnevnom nivou troškovi njegovih roditelja su:
    • Logoped 1500 din tretman
    • Defektolog 1000 din tretman
    • Bazen 1500 din tretman
    • Odelo 4165 din tretman
    • Stim. korektivne vežbe 2500 din tretman
    • Za Bg idu svaki dan. „CitiGo“ firma ih vozi, što ih svakog dana košta 2200 din.
     
     

    ​Tokom prodajne humanitarne izložbe dečjih crteža na temu Moja zelena Tesla i Platani – čuvari Tesle, koju je organizovala Inicijativa Odbranimo Tesl“, koja je održana u subotu, sakupljeno je 16.680 din i 10 eura. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    Odličja za školu iz Pančeva

    Treću godinu zaredom Osnovna škola „Branko Radičević” osvaja Veliku zlatnu plaketu i diplomu za kvalitet svog […]