Sneg u Pančevu
Društvo

Pančevo traži zimsku službu - lizing hangar, teretnjaci, posipači, inženjeri, vozači, tahografi, mobilna sredstva veze...

Pančevo, Sre, 30/10/2019 - 00:34
Vladimir Đoković

Gradska uprava preko javne nabavke traži firmu kojoj bi poverila čišćenje ulica u zimskom periodu – zimsku službu.

Sada su uslovi da se bude “ponuđač” za ovaj posao detaljni. Tako se traži da je u poslednje tri godine ostvario zbirni prihod ne manji od 102 miliona dinara. Celih 800.000 evra.

Da za poslednjih pola godina nije ima dužu nelikvidnost od 7 dana. 

Da je “zbirno u tri godine” održavajući puteve u zimskom periodu izvršio usluge za 85 miliona dinara. Izvršio, ili naplatio.

Nadalje ponuđač mora imati “najmanje jednog zaposlenog ili angažovanog izvođača radova saobraćajnica – diplomiranog inženjera građevina sa ličnom licencom”, jedno saobraćajnog ing. sa licencom, kao i najmanje po 15 građevinaca i vozača, kao i dva srednjoškolca - tehničara saobraćajca ili građevinca.

Gradski raspolagači budžetom traže i tehnički kapacitet pa navode da ponuđač “mora da ima” po 2 poluteretna vozila, grejdera i teretna vozila preko 15 tona, pa onda 3 teretnjaka do 10 tona, i 6 posipača soli, i dva utovarivača, i autodizalica što može da nosi do 30 tona, i 5 hidrauličnih raonika – čistača snega, pa sistem bežične komunikacije u svim vozilima, i hangar za smeštaj soli i agregata. E, to poslednje može i kao – popisna lista ili ugovor o zakupu, lizingu, korišćenju i drugo.

Strogi raspolagači parama građana u gradskom budžetu, nameću i krucijalnu obavezu ponuđaču za zimsku/ski službu – sva poluteretna i teretna vozila MORAJU IMATI UGRAĐENE TAHOGRAFE. Ali začudo, ne piše moraju li biti ispravni i u radnom stanju.

Zimska/ski služba pod ovim uslovima, biće lepo plaćena. Uostalom tako je svake zime. A kako će posao biti urađen o tome ćemo tek svedočiti
MarketingNajnovije vesti