Društvo

PANČEVO: Tužilaštvo o smrti ispred kovid ambulante i o tome zašto je preminuli bio dugo na ulici

Izvor: 
013info Pet, 06/11/2020 - 15:00














Više javno tužilaštvo u Pančevu je dalo razjašnjenje događaja od 22. jula ove godine kada je štićenik Doma za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci" preminuo ispred kovid ambulante u Pančevu, a zatim dugo ostao na ulici pokriven čaršavom.

- Povodom događaja od dana 22.07.2020. godine u popodnevnim časovima u Pančevu u ul. Zmaj Jovinoj ispred Kovid ambulante Doma zdravlja u Pančevu, kada je lice Z.Ž. (rođ. 1957. g.) sa poslednjim prebivalištem u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci" iz Jabuke preminulo ispred Kovid ambulante nakon vađenja krvi i RTG snimanja pluća u ambulanti, za vreme čekanja rezulata krvi tokom kojeg je lice u invalidskim kolicima smešteno na ulicu ispred Kovid ambulante vodeći računa o distanci od ostalih pacijenata koji su se nalazili u dvorištu ambulante, Više javno tužilaštvo u Pančevu je na osnovu izvršenog uviđaja i spoljnog pregleda beživotnog tela od strane dežurnog lekara SHMP Pančevo, obavljenih informativnih razgovora u svojstvu građana sa v.d. direktorkom i medicinskom sestrom Doma i ostalih prikupljenih obaveštenja i lekarskih izveštaja tokom predistražnog postupka, utvrdilo da nema osnova za sumnju da je smrt Z.Ž. posledica bilo kog krivičnog dela jer je nastupila prirodnim putem i donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, kaže se u saopštenju Tužilatva.

Tužilaštvo je dalo i objašnjenje zašto telo umrlog nije pomerano.

- Tokom provera je utvrđeno da je medicinska sestra Doma oko 13,30 časova obavestila SHMP Pančevo da je lice Z.Ž. preminulo ispred ambulante, da je dežurni lekar SHMP Pančevo na mesto događaja došao oko 14,30 časova nakon druge intervencije kada je konstatovao smrt lica, a da je zajednički uviđaj dežurnog lekara SHMP i policijskih službenika PU Pančevo obavljen oko 15,45 časova, s obzirom da su se policijski službenici PU Pančevo prethodno nalazili na drugoj intervenciji, za koje vreme je beživotno telo sve vreme bilo u kolicima ispred Kovid ambulante, prekriveno čaršavom jer je smrt nastupila na javnom mestu, zbog čega se telo nije smelo pomerati do dolaska uviđajne ekipe PU Pančevo, objašnjeno je iz Tužilaštva.








Marketing



Najnovije vesti