Nataša Mitrevski odgovorni planer u Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva
Društvo

PANČEVO: U budućnosti četiri parkirališta u stambenim blokovima centra grada?

Pančevo, Čet, 09/03/2017 - 09:07
Vladimir Đoković

Problem parkiranja nastao zatvaranjem parking Hotela Tamiš u strogom centru Pančeva mogao bi biti rešavan i kroz preuređenjem četiri blokovska dvorišta u javna parkirališta. Radi se o prostorima gde se nalaze stambene zgrade u ulicama doktora Kasapinovića (preko puta štamparije „6. oktobar"), Žarka Zrenjanina (preko puta uprave „Dečje radosti"), između dvorišta Muzeja i zgrade Sindikata i iza američkih zgrada.

Pančevački urbanisti pripremaju izmene urbanističkog plana celine 1 koja obuhvata Pančevo između pruge i Tamiša pa razmatraju i problem parkiranja.

- Rešenje da se u ovim blokovima naprave javna parkirališta podrazumevalo bi da se uklone sadašnje garaže koje se u tim dvorištima nalaza. A dobili bi pravo na besplatna parking mesta, napominje Nataša Mitreski odgovorni planer u Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva.

Ideja kako da se reši problem nedostatka parkirališta bilo je i ranije. Pre godinu dana spominjano je kako bi podzemna garaža mogla biti izgrađena ispod dela parka na Trgu Kralja Petra 1. Ranije postojale su i ideje da spratni parking podigne na prostoru uz silos na obali Tamiša.
MarketingNajnovije vesti