Krv Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: U četvrtak sindikalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Rafineriji

Pančevo, Sre, 02/10/2019 - 06:36
Vladimir Đoković

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak, 3. oktobra 2019. godine, u periodu od 8.30h do 11.00h, u ambulanti RNP, saopštila je ova sindikalna organizacija.

“Ovo je treća po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2019. godini, kojom se nastavlja tradicionalna saradnja Sindikata i pančevačkog Crvenog krsta, sa ciljem promovisanja važnosti davalaštva krvi i međuljudske solidarnosti. U martovskoj akciji je učestvovalo 50 naših kolega i bilo je ukupno 49 davalaca krvi, čime smo postigli najveći odziv u poslednjoj deceniji”, saopštio je Sindikat RNP.

Kako se navodi, primenom novog zakona u oblasti transfuzije krvi od ove godine ukinuta je mogućnost pojedinačnog i porodičnog davanja krvi, i organizovane akcije su jedini mogući način da se prikupe potrebne jedinice krvi, zbog čega je masovnost svake akcije od izuzetne važnosti.

“Iz tog razloga, pozivamo sve kolege da uzmu učešće u akciji davanja krvi i time pomognu životno ugroženim sugrađanima, koji samo sa humanim ljudima i dobrovoljnim davaocima krvi dobijaju priliku da žive. Takođe, kolege koje su učestvovale u prethodnim akcijama mogu i sada da daju krv, budući da zdravstvene preporuke predviđaju da razmak između dva davanja bude 3 meseca”, objavljeno je na službenom sajtu ovog Sindikata.

Iz Sindikata podsećaju da svi zaposleni na koje se primenjuju odredbe Kolektivnog ugovora imaju pravo po osnovu svakog dobrovoljnog davanja krvi na dva dana plaćenog odsustva, koja se koriste u kontinuitetu, računajući i dan kada se daje krv.


MarketingNajnovije vesti