Dete Foto: pixabay
Društvo

PANĆEVO: U novoj predškolskoj ustanovi biće 150 subvencionisanih mesta

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 05/09/2019 - 18:22

Narednih nedelja bi trbalo da bude znatno smanjen broj dece predškolskog uzrasta koja su na listi čekanja za vrtiće i predškolsko, najavljleno je na sednici Gradskog veća Pančeva.

- Očekuje se da u tom roku proradi još jedna privatna predškolska ustanova u Pančevu u koju će biti smešteno oko 150 od 260 mališana koji su na listi čekanja. Grad je spremio novac u budžetu za subvencionisanje troškova boravka dece u tim vrtićima, a kriterijumi i uslovi dobijanja prava na smeštaj biće isti kao i do sada, izijavila je Tatjana Božić, članica Gadskog veća zadužena za obrazovanje.

Ugovori za subvncionisani boravak dece biće sklapani sa roditelljima, a ne sa novom privatnom ustanovom, a roditeljli će prilikom konkurisanja morati da dostave Gradskoj upravi potvrdu o tome da za njihovo dete postoji mesto u ustanovi.

Tatjana Božić je napomenula da se ne žuri s dostavljanjem dokumentacije dok ne bude zvanično objavljen poziv za to. Dodala je kako će sva deca biti ravnopravna prilikom konkurisanja bez obzira da li su im roditelji zaposleni ili ne, i bez obzira na to da li žive u gradu ili pančevačkim selima.  

 
MarketingNajnovije vesti