Učionica Foto: pxhere
Društvo

PANČEVO: U petak završeno polaganje male mature - čekamo rezultate

Pančevo, Sub, 26/06/2021 - 14:48
Relja Jarkovački


Juče, 25.juna, kombinovanim testom završeno je polaganje male mature. Preliminarni rezultati pojaviće se, u nedelju 27.juna. Nakon što se odgovori na sve žalbe i prigovore, konačni rezultati će biti istaknuti 2. jula do osam sati ujutru.

Za 1664 mesta u pančevačkim srednjim školalama konkuriše 1188 đaka.

O tome kako je uradila i kakav je bio prijemni ispit govori nam Ana Marija, učenica OŠ ‚‚Žarko Zrenjanin" iz Banatskog Novog Sela:

- Prijemni ispit nije bio toliko težak, zadovoljna sam kako sam ga uradila. Probni prijemni mi deluje da je bio teži, za ispit smo se spremali na pripremnim časovima koji su se održavali u školi. Ostali drugari su zadovoljni kako su uradili ispit, ostaje samo da izađu rezultati. Ja sam već upisala ono što sam htela, SMŠ ‚‚Jovan Bandur", tako da ne delim nervozu sa drugarima.-

Aleksandar, učenik OŠ ‚‚Branko Radičević", ispričao nam je o svojim planovima za srednju školu i o svom uspehu na prijemnom ispitu:

- Moji planovi su da završim Tehničku školu ‚‚23. maj", a posle ću ili da odem u inostranstvo ili bih završio višu školu. Nisam se puno spremao za ispit pošto sam imao odličan uspeh u školi, većina mojih drugova su zadovoljni rezultatima tako da se nadam da ćemo svi upisati škole koje smo hteli.
MarketingNajnovije vesti