Društvo

PANČEVO: U prvi razred kreće više od 1100 mališana

Pančevo, Čet, 22/08/2019 - 10:40
Ivana Vlajovic


Samo nekoliko dana deli nas od početka nove školske godine kada će 19 pančevačkih osnovnih škola otvoriti svoja vrata i za oko 1120 mališana, koji će ovog septembra prvi put sesti u đačke klupe.

Roditelji prvaka sa kojima smo pričali kažu da su pripreme za polazak u školu pri kraju. Velika stavka u kućnim budžetima i ove godine su udžbenici koji u zavisnosti od izdavača, sudeći prema našim sagovornicima, koštaju od 6.400 do 8.200 dinara. Većina roditelja udžbenike, radne sveske i listove naručili su preko škola, a preporuka za roditelje koji su se odlučili da sami nabave knjige bila je da izbor udžbenika za školsku 2019/2020. godinu vrše isključivo prema spisku koji su dobili od škole.

Uz udžbenike neophodno je nabaviti i dodatnu opremu i pribor za rad, poput svezaka, prenica, rančeva i ostalog što dodatno podiže cenu opremanja jednog školarca.

Polazak u prvi razred osnovne škole obavezan je za svu decu uzrasta od šest i po do sedam i po godina, a to su deca rođena od 1. marta 2012. do kraja februara 2013. godine.

Redakcija portala 013info svim prvacima želi puno sreće i uspeha u predstojećim školskim danima! 
MarketingNajnovije vesti