Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: U prvom upisnom krugu ostalo neraspoređeno 53 učenika

Pančevo, Pon, 09/07/2018 - 09:57
Suzana Prvulj

Zvanični rezultati upisa u prvom krugu za srednjoškolce, objavljeni su juče, u nedelju, 8. jula. Na teritoriji Grada Pančeva bilo je 1470 slobodnih  mesta u đačkim klupama.

Prema informacija koje smo dobili od Tanje Božić, članice Gradskog veća za obrazovanje, u prvom krugu ostalo je neraspoređeno 53 učenika. Oni će danas popunjavati listu želja za drugi upisni krug.

U Pančevu, slobodnih mesta ima samo u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić”. Na smeru poljoprivrednog tehničara ima devet mesta, a na obrazovnom profilu za tehničara poljoprivredne tehnike, slobodno je 20 mesta.

Ove godine, najviše bodova bilo je potrebno za upis u Elektrotehničku školu „Nikola Tesla”. Za pohađanje smera elektrotehničara informacionih tehnologija, bilo je potrebno 87,65 bodova, a za administratora računarskih mreža, trebalo je 83,36 bodova.

Za Gimnaziju „Uroš Predić”, za prirodno-matematički smer, bilo je neophodno imati 82,99 bodova, dok je 75,14 bilo potrebno za društveno-jezički smer.

Što se tiče upisa u Medicinsku školu „Stevica Jovanović”, đaci su za obrazovni profil medicinska sestra – tehničar, morali da imaju 80,06 bodova. Za medicinsku sestru – vaspitača 77,34 boda, a za smer zdravstvene negovateljice bilo potrebno 62,36 bodova.

 
MarketingNajnovije vesti