• PANČEVO: U sredu i četvrtak možete dati krv u Crvenom krstu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Imajući u vidu stanje zaliha krvi koje je smanjeno iz poznatih razloga koji su u vezi s letnjim mesecima, a dodatno je prouzrokovano i aktuelnom epidemiološkom situacijom zbog koje je smanjen broj davalaca, a povećane su potrebe za jedinicama krvi, Crveni krst Pančevo pored redovne Gradske akcije koja se održava u sredu, 19. avgusta u uobičajnom terminu od 9:00 do 12:00 sati, organizovaće u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine vanrednu akciju prikupljanja krvi i to u četvrtak, 20. avgusta u terminu od 9:00 do 13:00 sati. 

    Pored toga, povodom 19. avgusta Svetskog humanitarnog dana Crveni krst Pančevo želi da irazi posebnu zahvalnost humanim građankama i građanima Pančeva među kojima su i dobrovoljni davaoci krvi, i da ne zaboravimo da su svoju ruku desetine i desetine puta pružili kako bi nečiji život produžili, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

    Takođe, izražavamo zahvalnost volonterkama i volonterima Crvenog krsta Pančevo na predanosti i humanosti koju su iskazali angažujući se na poslovima koji su bili od životnog značaja za naše najstarije sugrađanke i sugrađane koji su se tokom vanrednog stanja nalazili u svojim kućama, kao i ostalom ugroženom stanovništvu tokom pandemijske krize. 

    Međunarodni dani su prilike da se javnost edukuje o najznačajnijim pitanjima koja su od globalnog značaja, da se mobiliše politička volja i resursi za rešavanje globalnih problema i da se proslave i ojačaju dostignuća čovečanstva. Ove godine COVID-19 je bio najveći izazov humanitarnim operacijama širom sveta. Nedostatak pristupa i ograničenja koje su postavile vlade širom sveta zbog pandemije rezultiralo je da su zajednice, civilno društvo i lokalne NVO bili prva linija odgovora i ovom prilikom želimo da istaknemo i podsetimo na njihovu značajnu ulogu jer su najvažniji resurs u realizaciji humanitarnih aktivnosti.  

    Crveni krst Pančevo je sa svojim volonterkama i volonterima i zaposlenima bio na  prvoj liniji fronta i svojim delovanjem u zajednici bio kohezivni faktor, bio u direktnom kontaktu sa ljudima koji su se zbog pandemije našli u jako teškoj situaciji i pružao im podršku i pomoć koja im je olakšala život tokom krize koja je po svom uticaju na živote ljudi nezapamćena.

    Još jednom bismo želeli da naglasimo koliko je važno da se nastavi da sa najvećom ozbiljnošću i odgovornošću primenjujemo sve mere lične i kolektivne zaštite Samo na taj način možemo da stvorimo uslove za zaštitu sopstvenog zdravlja, zdravlja svojih porodica, koleginica i kolega, volonterki i volontera kao i korisnika humanitarnih programa Crvenog krsta Pančevo i svih sa kojima dolazimo u kontakt, dodaje se u saopštenju.

    Imajući u vidu stanje zaliha krvi koje je smanjeno iz poznatih razloga koji su u vezi s letnjim mesecima, a dodatno je prouzrokovano i aktuelnom epidemiološkom situacijom zbog koje je smanjen broj davalaca, a povećane su potrebe za jedinicama krvi, Crveni krst Pančevo pored redovne Gradske akcije koja se održava u sredu, 19. avgusta u uobičajnom terminu od 9:00 do 12:00 sati, organizovaće u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine vanrednu akciju prikupljanja krvi i to u četvrtak, 20. avgusta u terminu od 9:00 do 13:00 sati. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo