• PANČEVO: U vrtićima organizovane izložbe i radionice povodom uskršnjih praznika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, zajedno je sa Ljiljanom Vojnov, v. d. direktorkom PU „Dečja radost”, posetila prodajnu izložbu „Uskršnji dani” u vrtiću „Bubamara” i prisustvovala likovnoj radionici, sa akademskim slikarom Emilom Sferom, u vrtiću “Bambi” Predškolske ustanove „Dečja radost”, saopšteno je na sajtu grada.

    – Ovo je najlepši deo mog posla, jer imam priliku da se družim sa decom. Mi se trudimo da sva deca u našem gradu dobiju mesto u vrtiću. Kao što znate, Grad radi na tome da proširi kapacitete Predškolske ustanove „Dečja radost”. U protekloj godini proširili smo ih za 250 mesta. Otvoren je novi objekat, vrtić „Zabavnik”, a prošireni su i kapaciteti u vrtićima „Bajka” i „Ljiljan”. Na našu sreću, u našem gradu se pojavilo još oko sto pedesetoro dece. Mi se tome radujemo, a to sada znači da ćemo morati da dodatno proširimo kapacitete. Kada je reč o naseljenim mestima, vrtić u Dolovu je gotov, čeka se samo dozvola za otvaranje, a završava se projekat u Banatskom Novom Selu, nakon čega će sva deca u gradu i svim naseljenim mestima imati pođednake uslove kada je reč o ovom delu njihovog detinjstva – istakla je Tatjana Božić.

    Ljiljana Vojnov, v. d. direktorka PU „Dečja radost” je ovom prilikom izjavila:

    – Nalazimo se u jednom od 20 vrtića Predškolske ustanove „Dečja radost” sa teritorije grada Pančeva i imamo priliku da vidimo rukotvorine koje su povodom Uskrsa naša deca sa svojim vaspitačima kreirala s puno ljubavi. Atmosfera kod nas je ovih dana vrlo vesela u skladu s praznikom koji nam se bliži i koji mi u svim vrtićima tradicionalno dočekujemo uz mnogobrojne aktivnosti, izložbe, priredbe i radionice, na oduševljenje svih naših mališana, ali i njihovih roditelja, šire porodice i cele lokalne zajednice.

    Svi zainteresovani sugrađani imaju priliku da kupe zanimljivu dekoraciju koju su povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika uz pomoć vaspitačica napravile vešte ruke čak 150 mališana iz svih uzrasnih grupa „Bubamare”.

    U vrtiću “Bambi” organizovana je likovna radionica povodom uskršnjih praznika sa akademskim slikarom Emilom Sferom, koji je rekao da je farbanje jaja prilagođeno uzrastu dece i organizovano u svih 20 vrtića tokom celog meseca, do Uskrsa.

    Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, zajedno je sa Ljiljanom Vojnov, v. d. direktorkom PU „Dečja radost”, posetila prodajnu izložbu „Uskršnji dani” u vrtiću „Bubamara” i prisustvovala likovnoj radionici, sa akademskim slikarom Emilom Sferom, u vrtiću “Bambi” Predškolske ustanove „Dečja radost”. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]