• PANČEVO: U Zmajevoj školi Poreska uprava održala „Poreski čas“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poreska uprava Republike Srbije održala je u ponedeljlak, 21. maja, Poreski čas učenicima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu.

    Na času je đacima, kroz interaktivnu nastavu, objašnjeno šta su fiskalni računi i porezi.

     

    Poreski čas pratilo je više od 60 dece četvrtog razreda, navodi se u saopštenju.

    Najpre im je prikazan kratak film „Porez plati da ti se dobrim vrati“, održano kratko predavanje tokom kojeg su postavljali pitanja, zatim su učestvovali u kvizu sa pitanjima iz nadležnosti Poreske uprave.

    Teme predstava koje su đaci izveli na kraju Poreskog časa bile su kako izgleda kupovina u prodavnici kada prodavac izda fiskalni račun i kako izgleda kupovina kada prodavac ne izda fiskalni račun, pa zbog toga dolazi poreski inspektor.

    Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu je 12. po redu u kojoj je održan Poreski čas koji je se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru projekta finansijska pismenost mladih.

    Poreski čas održan je učenicima četvrtog razreda u sedam osnovih škola na području grada Beograda, kao i u Pančevu, Vršcu, Zrenjaninu, Kraljevu i Ivanjici, dodaje se u saopštenju.

    Poreska uprava Republike Srbije održala je Poreski čas učenicima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu.

    Izvor: Tanjug ponedeljak, 21.05.2018. | 14:20

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]