Apoteka Pančevo
Društvo

PANČEVO: Ukida se gradska "Apoteka"

Izvor: 
013info Čet, 29/10/2020 - 12:56


Skupština grada Pančeva je na današnjoj sednici donela Odluku o ukidanju "Apoteke Pančevo". Kako piše u odluci, "Apoteka Pančevo" se ukida jer ne postoje uslovi za obavljanje njene delatnosti.

Za likvidacionu upravnicu imenovana je Ivana Arsenović.

- Imajući u vidu činjenicu da počev od 31.12.2015. godine „Apoteka Pančevo" sa sedištem u Pančevu u dužem vremenskom periodu ne obavlja svoju registrovanu delatnost, kao i činjenicu da ne postoji potreba osnivača za njenom delatnošću, a kako je članom 262. Zakona o zdravstvenoj zaštiti utvrđena solidarna odgovornost osnivača za sve obaveze zdravstvene ustanove, predlaže se ukidanje iste i pokretanje postupka likvidacije, piše u obrazloženju ove odluke.

Likvidacija ove ustanove počeće danom registracije ove odluje kod APR-a.

Odlukom su pozvani i povrioci da najkasnije u roku od 90 dana, od danja objavljivanja oglasa o pokretanju postupka likvidacije kod APR-a, prijave svoja potraživanja prema Apoteci.

Skupštinsku raspravu o ovoj odluci započeo je odbornik SRS Petar Jojić koji je tražio konkretne odgovore - koliki su gubici apoteke, koliko je subjekata tužilo grad zbog toga i da li je grad izvršio isplate.

Jojić je spominjao dug od 800 miliona dinara. On tvrdi da je postavio odborničko pitanje o ovome, ali da odgovor od grada nije dobio.

Odbornik SRS-a je pitao i da li je protiv nekog odgovornog lica podneta krivična prijava ili optužnica, da li je procesuiran onaj koji je prouzrokovao gubitke u Apoteci. Jojić je zaključio da su u ovom slučaju zakazali policija, tužilaštvo i sud, te da je zato nastala šteta po građane Pančeva.

Gradonačelnik Stevanović je u svom odgovoru objasnio da je grad rešio da ovakvom odlukom "podvuče crtu" i utvrdi konačno činjenično stanje. On je potvrdio da je grad dužan da izmiri svoja dugovanja.

- U sporazumu sa Feniks farmacijom uspeli smo da se oni odreknu skoro 200 miliona duga, a ostatak će grad isplatiti u jednakim mesečnim ratama do kraja 2022. godine, rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je kazao i da je Vlada Srbije krajem prošle godine pomogla gradu u regulisanju ovih dugova sredstvima koja su blizu 80 miliona dinara, te da on ne bi vršio pritisak pravosudne organe za koje je je rekao da rade "veoma vredno":

O sudskim postupcima koji su do kraja prošle godine vođeni protiv "Apoteke" možete pročitati ovde.

 
MarketingNajnovije vesti