Društvo

PANČEVO: Ulica u kojoj parkiraju samo stanari

Pančevo, Čet, 28/09/2017 - 07:37
Vladimir Đoković

Deo ulice Serdar Janka Vukovića, njen slepi deo ka Osnovnoj školi “Isidora Sekulić” poseban je i po tome što u njemu automobile mogu parkirati i zaustaviti samo stanari. Svi koji su naumili ka školi mogu do nje i proći i zastati na malenom prostoru pred kapijom.

 

- Nije zabranjen prolaz drugim vozilima. Prolaz do škole je dozvoljen, ova signalizacija ne zabranjuje prolaz. Stanari imaju veliki problem najčešće sa vozilima zaposlenih u školi i vozilima roditelja, koja često blokiraju ovaj deo ulice koja je „slepa“ i koja nema dovoljno parking prostora. A izgradnja parking prostora je pitanje investicija u gradu. Postoje dva ulaza u školu kojima se može prići vozilima - iz ulice Serdara Janka Vukotića i iz ulice Milke Marković, ali iz škole odbijaju da otvore kapije za vozila svojih zaposlenih. U ulici Milke Marković pored ulaza u školsko dvorište postoji regularno parkiralište koje bi se moglo više koristiti, ocenio je Srđan Polovina, šef Odeljenja za saobraćaj u Gradskoj upravi Pančeva.

Kako kaže Polovina dozvoljavanje parkiranja samo za stanare pojedinih ulica nije česta pojava u gradu.

- Više je iznuđeno rešenje. Ovakva regulacija saobraćaja se primenjuje najčešće u ulicama koje nemaju dovoljno parking prostora, koje su uske i „slepe“, gde postoji bojazan da će vozila drugih korisnika ugroziti normalno funkcionisanje saobraćaja i gde se često dešava da vozila stanara ulice budu blokirana od strane vozila posetilaca. Zbog parkiranje ispred garaža i ulaza u dvorišta, objasnio  je Polovina.Marketing

Najnovije vesti