Društvo

PANČEVO: Umesto u Domu "Srce u jabuci" tri donatorske kuće izgrađene u Subotici

Pančevo, Uto, 18/04/2017 - 13:15
Vladimir Đoković

Gradsko veće usvojilo je izveštaj o radu i finansijski izveštaj Doma za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci” u 2016. godini a prihvatilo je i plan rada i finansijski plan za godinu koja je u toku.

Grad Pančevo u prošloj godini dnevni boravak i uslugu stanovanja uz podršku u ovoj ustanovi ukupno je finansirao sa više od 5,4 miliona dinara. Dok je usvojenim finansijkim planom Doma "Srce u jabuci" predviđeno da iznos ove godine bude 6 miliona dinara.

Direktor Doma "Srce u jabuci" Milan Kisin sednicu Gradskog veća iskoristio je da podseti kako gradskim budžetom nije planiran dovoljan iznos a izrazio nadu da će se to promeniti rebalansom gradskog budžeta.

Kako je objasnio direktor Milan Kisin izgubio je priliku da dobije kao donaciju norveške tri kuće. Uprkos donetoj pozitivnoj odluci da se zemljište dodeli gradska administracija nije prenela zemljište pa su se donatori povukli.

- Te tri kuće iz norveške donacije izgrađene su u Subotici. A mi smo morali da vratimo 50.000 evra donatorskih sredstava. Tako smo izgubili priliku da u nastavku saradnje dobijemo kao donaciju i još tri kuće – objasnio je Milan Kisin. Marketing

Najnovije vesti