• PANČEVO: Uskoro i Panvozom do Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik Aleksandar Stevanović izjavio je danas da će Pančevo u 2023. godini imati železnički saobraćaj do Beograda.

    Objasnio je da će Pančevo će od Srbija voza iznajmiti kompoziciju i da će to će biti prvi ugovor ovakvog tipa u Srbiji, s obzirom na to da svim vozovima koji danas funkcionišu, upravlja Srbija voz.

    – Uspostavljanje železničkog saobraćaja između dve jedinice lokalne samouprave ima svoje određene zakonske okvire, a mi ćemo unutar njih da se uklopimo i nadam se da ćemo vrlo brzo imati uspostavljenu liniju koja će se u budućnosti zvati Panvoz.

    On je pojasnio da je Pančevo sa partnerima iz Srbija voza uspelo da dogovori da se oformi Panvoz, koji bi išao od Pančeva-Vojlovice do Beograda preko Dunava.

    – Videćemo kakva će biti krajnja ponuda Infrastruktura železnice, mi se nadamo da ćemo moći da dođemo do Prokopa, a u samnom početku bili bismo zadovoljni i da dođemo do Dunav stanice, to jest, perona koji se tamo nalazi.

    Dodaje da Grad na toj temi radi godinama unazad, i da se nada da će tokom 2023. godine  biti realizovana, to jest, ubrzo nakon rešavanja pravnih pitanja.

    Broj polazaka zavisiće od dogovora sa Infrastrukturom železnice  i Srbija vozom. Kako kaže, Grad je tražio polaske koji su nekada bili polasci Beovoza koji je ukinut 2010. godine, ali sa akcentom da ako ne mogu ti termini  da se usklade, Pančevo dobije polaske u jutarnjem i popodnevnom špicu.

    Prema njegovim rečima, u narednih desetak dana očekuje se konkretan predlog Infrastrukture železnice o terminima polazaka.

    Gradonačelnik Aleksandar Stevanović izjavio je danas da će Pančevo u 2023. godini imati železnički saobraćaj do Beograda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo