Društvo

PANČEVO: Uskoro prijave za EKO REGATU TAMIŠ

Izvor: 
GU Pančeva Sre, 11/07/2018 - 13:52

Ove godine 9. EKO REGATA TAMIŠ polazi iz Pančeva, u petak, 17. avgusta i produžava za Opovo zadržavajući se u Jabuci, Glogonju (na noćenju). Eko regata će proći kraj Sefkerina, a potom stiže u Opovo (gde noći) i u nedelju, 19.  avgusta se vraća za Pančevo, sa usputnim zadržavanjem u Jabuci.

Od 16. jula 2018. počinje prijava učesnika u regati, kako za stare, tako i za nove regataše (poželjno sa preporukom starih), što će trajati do 7. avgusta ove godine.

Ukoliko neko od novozainteresovanih regataša želi da se pridruži bez preporuke pređašnjih, poželjan je predhodni kontakt sa koordinatorom organizacionog tima regate, na telefon 013/308-881.

Za sve učesnike kontakt mejl je: [email protected], a prijava treba da sadrži i broj telefona i ime i prezime učesnika. Po uspostavljanju telefonskog kontakta (u vezi ispunjavanja uslova za učešće u regati) organizatori će u povratnom mejlu poslati aplikacioni formular za elektronsku popunu i hitnu dostavu. U zavisnosti od očekivanih uslova na plovnom putu, ukoliko bude bilo potrebe, pre polaska regate, a do 10. avgusta, organizatori će zakazati i telefonski intervju sa prijavljenim učesnicima, ukoliko gabariti njihovih plovila to iziskuju.

Ovakav način prijave je neophodan za sve nove i stare regataše kako bi svi čiji gabariti čamaca odstupaju od bezbednosnih uslova plovidbe Tamišem, bili na vreme upozoreni. Inače, formalno-pravno reka Tamiš još uvek nije plovni put, mada je u planu realizacije "Strategije razvoja plovnih puteva Republike Srbije od 2015. do 2025".

Svi učesnici regate moraju ispunjavati propisane uslove, što će biti verifikovano od momenta prijave pa sve do 10.08.2018.

Svi uslovi za plovidbu, na potezu od Pančeva do Opova, moraju biti ispunjeni, a to su: limitirani gaz, visina, dužina i širina plovila. Uslovi će zavisiti od prognoziranog vodostaja Tamiša, što je glavni limitirajući faktor za učesnike i njihova plovila tokom održavanja regate.

 
MarketingNajnovije vesti