Foto: Viktor Poša
Društvo

PANČEVO: Već osam dana bez semafora i rampe na najsloženijoj i najfrekvrentnijoj raskrsnici I

Pančevo, Pet, 31/08/2018 - 10:27
Vladimir Đoković


Od 24. avgusta svetlosna signalizacija i rampa na ukrštanju dva državna puta i želeničke pruge ne rade. Valja biti izuzetno oprezan i poštovati saobraćajne znake i pravila na mestu gde se pruga ukršta sa ulicom Miloša Obrenovića odnosno Bavaništanskim putem. Dodatno situaciju usložnjava što su deo raskrsnice i ulice Prvomajska odnosno Stevana Šupljikca.

Kako sam saznali u gradskom  JP “Urbanizam” u čijoj nadležnosti je svetlosna signalizacija problem je nastao zbog kvara na instalacijama železnice na ovoj raskrnici.

- Onda smo mi isključili semafore, odnosno uveli smo da je na njima trepćuće žute,  jer je saobraćajno nedopustivo da na semaforu bude zeleno svetlo u uslovima kada za vozove nema signalizacije.  To je možda i najsloženija raskrsnica u Pančevu, sa velikom frekfencijom saobraćaja. Učesnici sada moraju da budu mnogo oprezniji i poštuju saobraćajne znake i pravila, kaže Jovan Stanković iz “Urbanizma”.

Od prvog dana, 24. avgusta, za problem znaju i železnice čiji je deo posla da poprave svoju instalaciju kako ukupna svetlosna signalizacija na ovoj raskrsnici proradila.

- U stalnom smo kontaktu sa njima. Oni se trude ali je na njima da se posao uradi mnogo brže. U proteklih 8 dana uputili smo i nekoliko urgencija.  Sada je odvijanje saobraćaja otežano, nebezbedno i neodgovarajuće. Čekamo da železnica uradi svoj deo posla. Pa da onda ponovo prorade i semafori, objašnjava Stanković.

Ovakvi problemi se povremeno dešavaju u Pančevu koje je sa tri strane okruženo prugom. Procene stručnjaka su da bi železnica morala da nađe mogućnosti da ih sanira i reši u roku od dva dana. Problem na raskrsnici ka Bavaništu traje već 8 dana. 
MarketingNajnovije vesti