Društvo

PANČEVO: Više od 1000 prvaka od danas u školskim klupama (FOTO)

Pančevo, Pet, 01/09/2017 - 09:54
Aleksandar Stojković

Više od hiljadu pančevačkih mališana danas je pošlo u prvi razred.

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov u društvu članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, Tatjane Božić i Srđana Polovine iz Agencije za saobraćaj Gradske uprave Pančevo, posetilli su danas prvake u Osnovnoj školi „Vasa Živković“ i poželeli im uspešan polazak u prvi razred i podelili im svetloodbojne prsluke i saobraćajne bukvare.

- Ovo je za nas zaista lep dan kada započne polaskom đaka prvaka. Ja želim svim đacima-prvacima srećan polazak u školu, da steknu nezaboravna drugarstva, da im školsko doba ostane u lepom sećanju i naravno da mnogo toga nauče, rekao je ovom prilikom Saša Pavlov.

Ove godine u Pančevu u prvi razred kreće 1170 prvaka. To je sličan broj kao i nekoliko godina unazad. Prema rečima Tatjane Božić, direktori su ove godine morali da primene pravilnik o broju učenika, pa su se pojavili tehnološki viškovi.

- Odeljenje mora da ima 25 učenika da bi Ministarstvo prosvete to priznalo kao grupu gde radi jedan učitelj. Ranijih godina je moglo da se formira odeljenje i sa manje učenika, ali pravilnik je strog i ove godine je to moguće samo ako odeljenje ima 25 đaka, rekla je Tatjana Božić.

 

pancevo_polazak_u_prvi_razred_2017_1.jpg

 

pancevo_polazak_u_prvi_razred_2017_2.jpg

 

pancevo_polazak_u_prvi_razred_2017_3.jpg


Marketing

Najnovije vesti