Društvo

PANČEVO: Više posla za Hitnu pomoć

Izvor: 
Dragan Vukašinović/RTV Sub, 01/07/2017 - 12:59

Pančevačka Hitna pomoć  je zbog vrućina imala prethodnih dana veći broj intervencija na javnim mestima. Lekari upozoravaju da preskakanje doručka i pogrešan način rashlađivanja mogu ugroziti zdravlje svima, tako da nisu pošteđeni ni naši mlađi sugrađani.

 

- Gotovo svakog dana smo imali tri do četiri intervencije na javnom mestu. Nisu u pitanju uvek hronični pacijenti, najčešće je to starije stanovništvo iznad 70 godina, ali i mlađa populacija koja ne samo da ne unese dovoljno tečnosti, nego i preskače jutarnje obroke koiji su veoma važni, kaže za RTV načelnik Službe hitne medicinske pomoći Pančevo dr Miroslav Tepšić.

 

Mnogi mladi greše i u načinu na koji se osvežavaju. Naime, često se mogu sresti na ulici sa nekim hladnim energetskim napitkom u ruci.

 

- To nije dobar izbor. Pogotovo ovih dana kada su jako visoke temperatue, zbog visokog sadržaja kofeina i šećera u tim pićima. To samo povećava diurezu, znači povećava mokrenje i gubitak tečnosti i zapravo stvara kontraefekat, dodao je Tepšić.

 

Građani se uglavnom pridržavaju saveta lekara da u najtoplijem delu dana ne borave napolju. Ne podnose svi na isti način visoke temperature, i svako ima svoj recept za osveženje.

Da ponovimo dobro poznte savete lekara: ne izlaziti bez preke potrebe na žegu, unositi dovoljno tečnosti i soli, i izbegavati alkohol, a pre svega ne preskačite doručak, čak ni ako imate manje od 20 godina.

Pančevci su malo odahnuli posle osveženja koje je noćas stiglo, jer je prethodnih dana vrućina bila nesnosna, što potvrđuju i u Hitnoj pomoći..Marketing

Najnovije vesti