Vrtić Petar Pan Foto: privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: Vredne ruke preuredile dečju sobu u vrtiću „Petar Pan" (FOTO)

Izvor: 
013info Ned, 25/10/2020 - 23:54

U vrtiću „Petar Pan" mališane je danas iznenadio novi izgled dečje sobe. Osmoro roditelja i dve vaspitačice su proteklog vikenda uredile ovaj prostor kako bi deci omogućila prijatniji boravak.

 

petar_pan.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhiva

 

Početkom oktobra, nakon održanog roditeljskog sastanka predškolske grupe u vrtiću „Petar pan", četiri mame su došle na ideju da urede dečiju sobu u ovom vrtiću kako bi deca boravila u lepšem i prijatnijem okruženju.

Htele su da pokažu kako uz puno volje i nešto sredstava može da se uradi mnogo.

 

petar_pan_4.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhiva

 

Od ideje do realizacije je prošlo tri nedelje. Za to vreme sakupljen je neki novac od ostalih roditelja i krenulo se u pripreme.

Za te tri nedelje, ove četiri mame su danima radile na realizaciji ideje tako što su obilazile različite prodavnice u našem gradu kako bi obezbedile neophodan materijal i pravile od nabavljenog materijala sve zamišljeno.

Nije bilo dovoljno samo okrečiti zidove - želele su da urade više od toga. 

Neke od ideja koje su i realizovane su bile da se od lampiona naprave i oslikaju planete i napravi Sunčev sistem, kao i da na jednom zidu bude azbuka kako bi deca kroz zabavu i igru mogla i da uče. 

petar_pan_6.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhiva

U ostvarivanju ovog nauma vrednoj ekipi su pomogle farbare Marko Pan i Grmeč koji su donirali deo boja, zatim Fototapete Beograd koji su, nakon što su čuli priču i povod naručivanja tapete sa motivom azbuke, rešili da istu poklone. Cvećara Nađin kutak je napravila i poklonila divan trajni aranžman, a restorani Beli Narcis i  Konoba 32 su pokonili ručak za roditelje i vaspitačice koji su ta dva dana kada je radna akcija sprovedena, bili u vrtiću od 8 do 22 sata i vredno radili kako bi za novu radnu nedelju sve bilo spremno za rad.

petar_pan_2.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhiva

petar_pan_1.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhiva

petar_pan_5.jpg

Vrtić Petar Pan
Foto: privatna arhivaMarketingNajnovije vesti