Društvo

PANČEVO: Vučić u poseti novoj fabrici kompanije Brose

Izvor: 
Tanjug Čet, 14/10/2021 - 12:33Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Pančevu u poseti novoj fabrici i istraživačko - razvojnom centru nemačke kompanije Brose.

Vučić je odmah po dolasku u Brose održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Izgradnja novih pogona Brosea počela je u martu 2020. godine, a od jula ove godine više od 350 zaposlenih proizvodi električne motore ventilatora za automobilske hladnjake i elektroniku.

Puštanje proizvodne linije na kojoj će se izrađivati električne pumpe za ulje planirano je za početak 2022. godine.

Brose će do početka naredne godine uložiti ukupno 120 miliona evra u prvu fazu izgradnje pogona, koji se prostiru na oko 60.000 kvadratnih metara.

Već je najavljeno proširenje proizvodnih linija gde bi do 2025. godine trebalo da radi ukupno 1.100 zaposlenih, uz ciljani promet srpskog dela kompanije od oko 440 miliona evra.

Brose se odlučio za lokaciju u Pančevu zbog toga što je to razvijen industrijski grad u kome postoji veliki broj kvalifikovanih stručnjaka, a u obližnjem Beogradu i Novom Sadu renomirani univerziteti sa kojima kompanija želi da sarađuje.

Ove jeseni će 20 studenata iz Srbije obaviti stručnu praksu u Broseovoj fabrici u Pančevu, a neki od njih i u Nemačkoj, najavila je kompanija.
MarketingNajnovije vesti