trudnica Foto: pixabay
Pančevačka podrška vantelesnoj oplodnji u 2017. – milion dinara

PANČEVO: Za 5 godina roditeljstvo 47 parova podržano sa 12,5 miliona dinara

Pančevo, Čet, 16/03/2017 - 07:20
Vladimir Đoković

Grad Pančevo od 2012. godine finansira i sufinasira troškove vantelesne oplodnje. Do 2017. godine podršku je iskoristilo 47 parova iz Pančeva. Ukupna finansijska podrška iznosila je 12,5 miliona dinara. Podrške će biti i 2017. godine.

U budžetu Grada planiran je milion dinara za vantelesnu oplodnju. Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o uslovima za vantelesnu oplodnju uz gradsku podršku koja je predložena Skupštini grada Pančeva. Novine u odluci su da će na gradsku pomoć za finansiranje vantelesne oplodnje moći da računaju parovi koji su bez uspeha imali tri pokušaja vantelesne oplodnje na teret srestava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Jedan od osnovnih uslova je da žena do kraja kalendarske godine u kojoj se podnosi zahtev ne bude starija od 44 godine života. Izuzetno ovo pravo moći će da ostvare i parovi koji su imali bezuspešan prvi ili drugi pokušaj vantelesne oplodnje na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju da je žena starija od 42 godine, ali nema više od 44 godina života.
MarketingNajnovije vesti