Društvo

PANČEVO: Zahvalnice otadžbine u rukama vojnika klase 2014.

Pančevo, Pet, 18/08/2017 - 08:54
Vladimir Đoković

 

Redovno služenje vojnog roka, kao deo opšte vojne obaveze, ukinuto je 2011. godine. Od tada vojni rok služi se dobrovoljno. Sa teritorije Centra ministarstva odbrane  u Pančevu, koji obuhvata teritoriju i Kovina, Kovačice i Opova u 2014. godini na dobrovoljno služenje pošlo je 46 momaka i devojaka.

Uručenje značaka i zahvalnica otadžbine za ovaj čin koje održano u četvrtak u Klubu Vojske Srbije u Pančevo bila je prilikada se vojnici dobrovoljci iz klase 2014 okupe i druže.

Na veliki značaj njihovog čina ukazali su potpukovnici Dejan Zdravković i Goran Raičević, prvi iz Centra ministarstva odbrane u Pančevu a drugi iz novosadskog regionalnog centra ministarstva odbrane. Kako je istaknuto vojnici, od kojih su neki sada i u profesionalnoj vojnoj službi, sa ponosom treba da nose priznanja koja dobijaju, jer su stali u stroj svojih očeva i dedova i tako nastavili tradiciju junačke srpske vojske.

Svečanom uručenju priznanja prisustvovali su i načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

 

 Marketing

Najnovije vesti