Društvo

PANČEVO: Zašto i kome odgovara medijski mrak u Srbiji?

Izvor: 
Saopštenje Pon, 18/12/2017 - 08:15

Na tribini „Zašto i kome odgovara medijski mrak u Srbiji?" u ponedeljak,18. decembra od 19 sati u klubu „Kupe” u Pančevu učesnici će ponuditi neke od odgovora na ovo sve češće postavljano pitanje.

- Svedoci smo sve glasnijih apela na državu i regulatorna tela da stanu na put medijskom teroru kao i teroru medija. Nivo slobode i uređivačke nezavisnosti medija sve je niži, situacija u medijskim oblastima ocenjuje se kao alarmantna a cenzura priglušuje glasove drugačije od dominantnih, tabloidna štampa postaje izvor (ne)proverenih informacija dok je umeće medijske manipulacije postalo obavezna veština državnih funkcionera, kaže se u saopštenju organizatora tribine.

Na tribini će govoriti novinarka NIN-a Vesna Mališić, kolumnista i kritičar Teofil Pančić, zatim Ljilja Spasić ispred Građanske akcije Pančevo i direktor Centra za istraživačko novinarstvo Branko Čečen. Takođe, Branko Čečen će govoriti i ispred Grupe za slobodu medija, koja predstavlja odgovor građana Srbije na konstantno urušavanje slobode medija i izražavanja, na nacionalnom i lokalnom nivou. Moderator tribine biće Nenad Živković iz Građanske akcije Pančevo.

Tribinu organizuje „Građanska akcija Pančevo" i Pokret „Novi optimizam".Marketing

Najnovije vesti