• PANČEVO: Završetak radova u Dimitrija Tucovića i nastavak radova na Strelištu i Misi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom završetka radova u Ulici Dimitrija Tucovića i nastavka radova u naseljima Strelište i Misa oglasila se gradska menadžerka Maja Vitman.

    – Kompletno je urađen potez od raskrsnice sa Ulicom Moše Pijade do raskrsnice sa Ulicom dr Žarka Fogoraša, odnosno ulica koja se sastoji iz tri dela, Dimitrija Tucovića, generala Petra Aračića i vojvode Petra Bojovića. Radovi su završeni prema dinamici koju smo planirali i ulica je juče otvorena za saobraćaj. Što se tiče samih radova, kompletno smo rekonstruisali postojeći kolovoz koji je bio u lošem stanju. Uz pomoć JKP “Grejanje” uradili smo zaštitu postojećeg toplovoda. Gledali smo takođe i nivo asfalta da podignemo, jer je bila velika razlika između ivičnjaka, u cilju parkiranja na postojeći parking, i samog kolovoza, tako da smo tu uradili značajan posao, rekla je gradska menadžerka.

    Ona je dodala da su u naselju Strelište u prethodnom periodu asfaltirane četiri ulice i počelo asfaltiranje Ulice Veljka Vlahovića.

    – Hteli smo da asfaltiramo celokupno naselje Strelište, međutim analizom smo videli da u naselju prvo treba da se uradi kišna kanalizacija. Sada smo u postupku izrade projekta kišne kanalizacije kako bismo mogli da izvedemo radove na nedostajućoj mreži koja bi se spojila na postojeći kišni kolektor koji se nalazi u Ulici Veljka Vlahovića. Za sve druge ulice u naselju Strelište sa asfaltom će se malo sačekati dok ne budemo izveli radove na kišnoj kanalizaciji. Celokupno naselje Strelište upravo gravitira ka kišnom kolektoru koji se nalazi u Ulici Veljka Vlahovića, koji za sada u svom kapacitetu koristi samo 20 odsto svojih mogućnosti, te nismo išli na projektovanje novog kišnog kolektora, nego ćemo sa dodatnim crpnim pumpama da premostimo situaciju i da postojeći kišni kolektor iskoristimo, objasnila je Maja Vitman.

    Druga faza radova Ulice Veljka Vlahovića, počinje od srede 22. oktobra, a treća 7. i završava se 21. oktobra. Kako će saobraćaj i prevoz biti regulisani pročitajte ovde.

    – Naselje Misa nema mnogo asfaltiranih ulica. Dosta toga smo uradili prethodnih godina, ali to nije dovoljno. Rade se projekti i uskoro kreću radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u ulicama Ohridskoj, Vlasinskoj i Kordunaškoj, gde će nakon toga biti urađen asfalt. Trenutno se radovi izvode u Prespanskoj ulici i teku dobrom dinamikom. Pored ove četiri ulice, radovi će se izvoditi i u Borskoj ulici, zatim u Hadži Prodanovoj i deo Sremske ulice koji nam je ostao da asfaltiramo, kazala je Maja Vitman.

     

     

    Povodom završetka radova u Ulici Dimitrija Tucovića i nastavka radova u naseljima Strelište i Misa, gradska menadžerka Maja Vitman je izjavila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]