Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

PANČEVO: Zbog izgradnje kanalizacije zatvoren deo Dimitrija Tucovića

Izvor: 
D. V: Čet, 17/10/2019 - 15:17

Deo puta ka Kovačici i Opovu od starog beogradskog puta na ulazu u Pančevo do Hajduk Veljkove ulice zatvoren je za saobraćaj na mesec dana zbog početka izgradnje kanalizacije. Saobraćaj je preusmeren na okolne ulice.

Izgradnja poslednje faze Potamiškog kanalizacionog kolektora kroz ulicu Dimirtija Tucovića počela je danas, pa je deo te saobraćajnice od raskrsnice sa starim putem za Beograd kod Hotela „Tamiš“ do Hajduk Veljkove ulice zatvoren za saobraćaj.

„Planirano je da radovi budu završeni u narednih mesec dana, odnosno do 16. novembra ova deonica radova bi trebalo da bude završena i puštena u rad. Nakon toga će krenuti sledeća deonica i zatvaranje ulice Dimitrija Tucovića do ulice Ive Kurjačkog“, izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva.

 

Za  to vreme svi koji iz Pančeva idu prema Kovačici i Opovu moraće da koriste alternativne pravce kroz grad. Izgradnja čitave treće faze Potamiškog kolektora trebalo bi da bude gotova do 15. marta naredne godine, i u završnom delu iziskivaće zatvaranje Starog mosta na Tamišu i tog saobraćajnog pravca ka Beogradu.

„Jer ako se sećate, krenuli smo i sa drugog kraka od Crvenog magacina. U jednom momentu će morati da dođe do spajanja dva kraka, jer smo krenuli da  radimo intenzivno i sa jedne i sa druge strane“ dodala je Vitmanova.

 

Ova kapitalna infrastrukturna investicija podići će kvalitet života u gradu i doprineti povećanju njegove prilačnosti za investitore.  Kanalzicija vodi do Severne poslovne zone. Treća fazu Potamiškog kolektora košta 170 miliona dinara, a polovina te sume dobijena je iz pokrajinskog budžeta.    

 
MarketingNajnovije vesti